Öne Çıkanlar Akbaş psikoloji Atlet KKTC turizm
banner13

ULUSLARARASI MEKTUP YARIŞMASI'NIN TÜRKİYE AYAĞI SONUÇLANDI

Bu yıl “En Sevdiğin Kahramanına Bir Mektup Yaz” temasının işlendiği yarışmaya Türkiye genelinden mektuplar gönderildi. Bu mektuplardan şartnameye uyanlar değerlendirmeye alındı. Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile PTT AŞ yetkililerinden oluşan bir komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ilk 3'e giren mektuplar belirlendi. Yarışmada birinciliğe Fatmagül Tören (Gaziantep Sabattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi) hak kazanırken, Tayyip Kurt (Gaziantep Sabattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi) ikinci, Gülcan Çinik (Bursa Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi) üçüncü oldu. Fatmagül Tören’in mektubu “48. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması”nda Türkiye'yi temsil etmek üzere Dünya Posta Birliği'ne gönderilecek.

1971'DEN BU YANA HER YIL DÜZENLENİYOR

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin yaklaşık 2,5 yıldır İdari Konsey Başkanlığı'nı yürüttüğü Dünya Posta Birliği, 1971'den bu yana “Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması” düzenliyor. 15 yaş ve altındaki gençlere yönelik yarışma, mektup yazma alışkanlığının kazanılmasına, duygu ve düşünceleri ifade etme yeteneğinin gelişmesine, posta hizmetlerinin önemine yönelik farkındalık oluşmasına ve uluslararası dostlukların pekişmesine katkı sağlıyor. Yarışma için her yıl Dünya Posta Birliği tarafından bir tema belirleniyor. Ülkeler bu tema çerçevesinde ulusal düzeyde bir yarışma gerçekleştiriyor ve birinciliğe hak kazanan mektup Dünya Posta Birliği'ne gönderiliyor. Birlik tarafından oluşturulan jüri, mektupları değerlendirerek yarışmanın birincisini seçiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.