Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

VATANŞAİRİ MEHMET AKİF’E VEFA

Yıldırım Belediyesi, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, vefatının sene-i devriyesinde, sahnelediği oyunla andı.

Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Bir İstiklal Marşı Hikâyesi-Yarından Da Yakın’ tiyatro gösterimi, Barış Manço Kültür Merkezi’nde sergilendi. Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin sahnelendiği ve İstiklâl Marşı'nın yazılış serüveninin anlatıldığı oyun, zaman zaman izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Yönetmenliğini Hakan Güneri’nin, yönetmen yardımcılığını Hale Üstün’ün yaptığı ‘Bir İstiklal Marşı Hikâyesi-Yarından Da Yakın’ adlı oyun izleyicilerden büyük beğeni topladı. Serdar Dinçel, Hale Üstün, İlker Düzen, Faruk Ala Mehmet, Hakan Güneri, Behruz Firuzmand ve Ali Berk Yanar’ın canlandırdığı karakterler ise geceye damgasını vurdu.

RAHMET VE MİNNETLE…

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Milli Mücadele döneminde Türk halkının hislerine tercüman olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, bizlere İstiklal Marşı’nı armağan ederek önemli mesajlar vermiştir. Bizde, üstadımızın bize bıraktığı milli ve manevi değerlere sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve milli marşımızın yazarı üstat Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 85.yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.