Öne Çıkanlar ORHANGAZİ incemedya NİLÜFER BELEDİYESİ Engelsiz Sanat
banner13

YAĞMUR SONRASI BELEDİYE EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Dün akşam saatlerinde ilçe genelinde etkili olan dolu ve sağanak yağmur ile birlikte birçok bölgede Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, BUSKİ ekipleri ve İtfaiye Ekipleri seferberlik ilan etti. Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın koordinasyonu ile yağmur sonrasında harekete geçen ekipler su baskını olan bölgelerde temizlik ve su tahliye çalışmaları yaptı. Gece geç saatlere kadar şehir merkezindeki hasar tespitlerini yapan Belediye ekipleri ayrıca su dolan alt kat evlerde de tahliye çalışması yaptı.

Ekipler sahada

Belediye Başkanı Bekir Aydın “aniden bastıran dolu ve yağmur sonrası ilçe genelinde birçok noktada hayatı olumsuz olarak etkilediğini belirterek, ekiplerimize talimatlarımız doğrultusunda sahaya inerek nerede bir olumsuz durum varsa hemen müdahale edilmesini söyledik. Yağmur sonrası hasar tespitlerimizi yaparak ekiplerimizden her saat bilgi aldık. Bugün itibari ile hayat normale döndü ve biz sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alt yapımız sağlam ve yağmur sonrası ilçe genelinde birkaç nokta harici hiçbir noktada taşkınlıklar olmadı. Aniden bastıran dolu ve yağmur aslında bir doğal afettir. Bugün ilçe genelini ekiplerimiz ile birlikte gezerek eksiklerimizi tespit ettik. BUSKİ ile birlikte yağmur sonrası taşkınlık yapan bölgelerimize acilen müdahale ederek böyle bir sıkıntı yaşanmaması temenni ediyoruz.

Hasar tespiti de yapılıyor


Yağışın çok şiddetli olduğunu hatırlatarak, metrekare başına 50-60 kg civarında ve kısa sürede yağış düştü. Dolayısıyla böyle bir afet durumunda maalesef bazı bölgelerde de su taşmaları yaşandı. Ekiplerimizin müdahalesi ile her bölgedeki olumsuzlukları gidermek için çaba gösteriyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.