Öne Çıkanlar İhsaniye Revizyon corona RUMELİSİAD Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

YALAN SÖYLÜYORLAR, TRAFİK SORUNUNU ÇÖZEMEZLER

Geçtiğimiz günlerde Alinur Aktaş’ın iki yıl içinde Bursa’nın  trafik problemini çözemeyeceğini söyleyen Saadet Partisi Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca “Alinur Aktaş iki yıldan beri zaten Bursa’da,  niye çözmedin, ne engelin vardı. Şimdi ne değişecek ki, bunları çözeceksin. Bir de bunu çözmesi mümkün değildir” diye eleştirmişti.

Belediye Başkan Adayı Atmaca bu kez de Karadenizsiad’ı ziyaretinde  Aktaş’a yüklendi. Tramvayla ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan İnşaat Yüksek Mühendisi Atmaca, “Alinur ulaşımla ilgili bir problemi çözmek için raylı sistemdeki kapasiteyi yüzde altmışa çıkaracağım diyor. Bir kere, bizimki hafif raylı sistem. Bu kökünden yanlıştır. Raylı sistemin yeraltında veya yerüstünde olmasını yolcu sayısı belirler. Bizim bu aşamada yolcu sayısı dikkate alındığında, yoğunluk az ise bunun yerin altına alınması doğru değildir. Her yerde bu iş böyledir. Bizim toplam hat uzunluğumuz toplam 32 km’dir. Dünyanın hiçbir yerinde şehir içinde 32 km raylı sistem yoktur. Bunlar verimli çalışmaz. Dünya’da raylı sistemin en uzun mesafesi 15 km’dir. Daha uzun olmaz. Dünya’nın hiçbir yerinde yoktur, o yüzden derhal bu hatların birbirinden ayrılması lazım. Yani Kestel’den kalkan trenin ta Görükle’ye kadar gidemiyor olması lazım. Bir aktarma istasyonuyla bir tarafın ayrı, diğer tarafın ayrı çalışması lazım. Niye öyle olmalı. Şimdi, Bursa’nın Doğu alt kademenin işlemesi oradaki yolcuya kafi geliyor. Ama batıdakinde çok daha yoğun bir hat var. İki dakikada bir çalışması lazım ki olsun. Eğer iki dakikaya komple yedirirseniz, doğuda boş yere çalışır, batıda tıklım tıklım olur. Ki birde bizim Mudanya tarafından gelen bir hat var, onun birleştiği yerde daha büyük bir yoğunluk var, o yüzden, olması gereken şudur:  Merinos’un orada mutlaka ikinci bir hattın olup, doğu hattı oradan çalışacak, batı hattı öbür tarafta olacak. Yine Mudanya’dan gelen hattında  mutlaka acemlerin orada ikinci bir aktarma istasyonunun olması lazım. Batıya gidenler görmüştür, Tren istasyonlarında aktarma istasyonları olur, diğer hatlara gitmek için. Öyle olmadan kapasitenin artması mümkün değildir, yalan söylüyor. O diyor ki, sinyalizasyonu değiştirerek kapasiteyi artıracağım. O sinyalizasyon değişikliğinin maliyeti 35 milyon Euro’dur. Yani 250 milyon tl. Böyle bir parası da yok. O da yüzde 60 değil, o kadar para harcayarak ancak yüzde 30 artırabilir kapasiteyi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22