Öne Çıkanlar BUSİAD Btü Kedi BTSO Türkiye

YAMAÇ PARAŞÜTÜ TÜRKIYE ŞAMPIYONASI İNEGÖL’DE YAPILDI

Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonasında 31 Mart-01 Nisan tarihleri arasında Kayseri’nin Talas ilçesinde yapılan birinci etap yarışmalarının ardından, şampiyonanın ikinci etap yarışmaları geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü İnegöl’de gerçekleştirildi. Cerrah Karaman tepede yapılan şampiyonada; Adana, Bursa, İstanbul, Eskişehir, Burdur, Mersin, İzmir, Manisa, Ankara ve Bilecik şehirlerinden 28 sporcu yarıştı. Müsabakalarda İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’ni (DOSTUM) temsilen ise İbrahim Dinçer, Kerem Dinçer, Armağan Gözel, Anıl Doruk ve Elif Güleryüz yer aldı.

07.00’DAN İTİBAREN UÇUŞA BAŞLADILAR
Cumartesi sabahı 07.00’da Cerrah Karaman tepeden başlayan uçuşlar akşama kadar devam etti. Pazar günü de erken saatlerde başlayan uçuşlar, öğlen saatlerinde son buldu. Ardından sporcuların puan hesaplamaları gerçekleştirilerek dereceye giren sporcular ve takımlar belirlendi.

DOSTUM 1’İNCİ OLDU
Müsabakaların sona ermesinin ardından Yeniceköy’de bulunan DOSTUM merkezinde ödül töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri ile bazı meclis üyeleri de katıldı. Açıklanan derecelerde genel klasmanda erkekler kategorisinde DOSTUM sporcusu Kerem Dinçer 1’inci olurken, yine DOSTUM sporcusu İbrahim Dinçer ise 2’nci oldu. Erol Aslantaş ise yarışmayı 3’üncü tamamladı. Kadınlar kategorisinde ise Burçak Usanmaz 1’inci olurken, Aleyna Özel müsabakaları 2’nci olarak tamamladı. DOSTUM sporcusu Elif Güleryüz de 3’üncü oldu. Takım sıralamasında da İnegöl Belediyesi DOSTUM 1’inci oldu. İkinciliği Nilüfer Belediye Spor Kulübü alırken, Gökyüzü Hava Sporları Kulübü de 3’üncü oldu.

DOSTUM’UN BAŞARILARINI GÖRMEK BİZLERİ MUTLU EDİYOR
Ödül töreninde kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, DOSTUM projesinin her geçen gün daha da iyi bir yere geliyor olmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini kaydederek; “Tabi bunu dışardan ağırladığımız misafirlerin ağızlarından duymak daha da mutlu ediyor. Çünkü evet bir şeyler yapıyoruz belki ama yani bu işi ne kadar iyi yaptığımızı, ne kadar başarılı olduğumuzu aslında misafirlerimizin ağızından duymak bizi daha mutlu ediyor. Tabi bu arada bunu söylemişken bu organizasyonda eksik aksak bir şey varsa bunları da lütfen ilgili arkadaşlara aktarmanız bizi mutlu eder. Ben kendi şehrimle ilgilide vatandaşlarımıza katılımcı bir mantıkla gelin şehri beraber yönetelim diyorum. Bir Belediye Başkanı her şeyi bilemez, her konuda uzman olamaz ama sizlerle birlikte herkesin gözüyle bir İnegöl görmek istiyorsak, nasıl bir İnegöl hayal ediyorsak hep beraber bu İnegöl’ü hayata geçirelim istiyorum. Evet, bir Başkanın hayalleri olabilir, kendi vizyonu olabilir ama şehrin gerçekleri var. İnsanların ihtiyaçları ve beklentileri var. Bu şehre dışarıdan bakan ve buraya gelen insanların beklentilerinin de ne olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bizler bu şehri hep birlikte en güzel yerlere getirmek istiyoruz” dedi.

DOSTUM’U İYİ BİRTANITIM ARACI OLARAK GÖRÜYORUZ
DOSTUM projesini her geçen gün daha iyiye taşımak istediklerini de ifade ederek konuşmasını sürdüren Taban; “Şehrimizin köfte gibi, mobilya gibi, turizm gibi değerleri var, markaları var. Bununla alakalı olarak DOSTUM’u da yeni bir marka olarak görüyoruz. Bunun içerisinde 13 ayrı branşımız var. Her branşın geçtiğimiz günlerde sorumlusu olan teknik heyeti ile yöneticileri ile bir araya geldik. Orada da detay detay değerlendirdik, öngörüleriniz nelerdir, gelen sporcularımızın bizlere ilettikleri nelerdir, eksiğimizi görmek istiyoruz dedik. Fotoğrafını çekip sorunları tespit edip bununla ilgili üzerine ilaveler yapalım. İyileştirmeler yapmalıyız. Turizm ayağı olarak değerlendirdiğimiz DOSTUM’u iyi bir tanıtım aracı olarak görüyorum. Ben de gittiğim gördüğüm şehirlerde güzellikler varsa bunları paylaşıyorum. Kendi şehrimde de uygulamak istiyorum. Dolayısıyla sizleri de aynı zaman da gönüllü birer turizm elçisi olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Burada olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Gittiğiniz yerlere de ailelerinize de bizlerden selam götürün inşallah. Her zaman sizleri burada ağırlamaktan keyif duyacağımızı, mutluluk duyacağımızı ifade ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Başarılı olan arkadaşlarımız var, onları da tebrik ediyorum. Bizim gönlümüzde hepiniz başarılısınız” ifadelerinde bulundu.

Konuşmalar sonrası dereceye giren sporcu ve kulüpler protokol üyeleri tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.