Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

YARIM ASIRDIR BİSİKLETLERE HAYAT VERİYOR

1956 yılında Çorum’da dünyaya gelen Ahmet Aşık, 1962 yılında İznik'e yerleşerek çocukluk yıllarından itibaren ustası Erdoğan Erdoğan’ın yanında çalışmaya başladığını dile getiren Aşık “Yedi, sekiz yıl çıraklığımın ardından bugünde çalışmaya devam ettiğim dükkanı 1977 yılında açtım. Halen de aynı mesleğe devam ediyorum. Elimizden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

"GENÇLER MUHAKKAK BİR MESLEK SAHİBİ OLMALI"

Mesleğe başladığı çocuk yıllardan itibaren zorlukları belgeselde anlatan Ahmet Aşık (65) konuşmasında “Biz çocukluk yıllarından itibaren tatillerde ustalarımızın yanında gecemizi gündüz ederek çalıştık. Çalışmaktan hiç bıkmadık, usanmadık. Tabi ki eğlendiğimiz zamanlarda oldu.Roma Tiyatrosunda futbol oynardık, İznik Spor ve Kale Sporda futbol oynadık. Ama hiçbir zaman çalışmayı bırakmadık. Bugün gençlerimiz internet ve sosyal medya bağımlılığı ile karşı karşıya. Aileler çocuklarını hiçbir zanaatkârın yanına yollamıyor. Gençlerimizi ister okusun ister okumasın ama muhakkak bir meslek hakkında bilgileri ve becerileri olsun” diye konuştu.

“EN BÜYÜK SEVDAM İZNİK SPOR”

İlkokul yıllarından itibaren futbola olan merakı ve ilgisi nedeniyle işinden fırsat buldukça antrenmanlara giden Ahmet Aşık (65) konuşmasında “Ustam futbol oynamama pek sıcak bakmazdı. Bende ustamdan habersiz fırsat buldukça eski toprak saha vardı Lefke Kapının yanında oraya kaçardım. Kale Spor’u kurmuştuk o zamanlar. İznik Spor var bir takımımız daha olsun diye. Orada Eşref Eroğlu abimizle beraber kalecilik yaptık. Yine aynı şekilde İznik Spor da ter döktük. Kale Spor daha sonraları kapandı. Ama bugün daha İznik Spor’un her maçına gider desteklerim. Bu da bizim en büyük sevdamız” diye konuştu. Aşık unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması konusunda büyük önem taşıyan bu çalışma dolayısıyla emeği geçenlere ve İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta’ya teşekkür etti.

İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Biriminin hayata geçirdiği “Yaşayan İznik Hazineleri” belgesellerinin ilki 75 yıllık fıçı ustası İsmail Alkış ile gerçekleştirildi. İkinci belgesel ise İznik’e bağlı İnikli Mahallesi’nde ikamet eden 20 yıldır bastonculuk ile uğraşan Şükrü Kaya ile gerçekleştirildi. Üçüncü belgesel dünyaca ünlü Müşküle İğne Oyaları ile dördüncü belgesel 62 yıldır küfe sanatı ile uğraşan Hakkı Ateş (76) ile beşinci belgesel 63 yıldır terzilik sanatını icra eden İsmet Acar (75) altıncı belgesel İznik’e bağlı Tacir Mahallesi’nde 50 yıldır Sıcak Demir Ustalığı yapan Necip Saraç (62) ile yedinci belgesel 55 yıldır Yorgan Ustalığı yapan Ali Topkara (68) ile sekizinci belgesel 55 yıldır Radyo ve Televizyon Ustalığı yapan Ekrem Sevim ile dokuzuncu belgesel Çömlek Ustası Hasan Yaman (55) ile onuncu belgesel Saat Ustası Ramis Asa (72) ile on birinci belgesel 70 yıldır Yüncülük mesleği ile uğraşan Süleyman Ferik (84) ile on ikinci belgesel 50 yıldır Soba ustası olan Mehmet Topçu (72) ile, on üçüncü belgesel Ahşap Ustası Servet Bağcı (63) ile ve son olarak on dördüncü belgesel ise yarım asırlık Bisiklet Tamir Ustası Ahmet Aşık (65) ile gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21