Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Yetenekli çalışan bulmak zorlaştı

12.10.2018

Araştırmaya Almanya, Avusturya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İtalya, İsveç,İsviçre, Norveç, Türkiye ve Yunanistan, olmak üzere 13 ülkenin İK profesyoneli katıldı. 674 İK profesyonelinin katıldığı çalışmada; iş yeri kültürü, işevren markası, dijitalleşme, işe alım süreçleri ve yapılacak yatırım alanları gibi konular değerlendirildi.

Evden çalışma eğiliminde İskandinav ülkeleri önde

İnsan kaynakları uzmanlarına göre şirketleri için kritik öneme sahip konuların başında inovasyon geliyor. Büyüme, dijital dönüşüm, çeviklik, verimlilik, yetenek kazanma ve geliştirme ise önemli görülen başlıklar arasında. Mobilitenin de etkisiyle esnek çalışma bilgilerinin paylaşıldığı araştırmada, dijitalleşme ile bu olanağın kaçınılmaz olarak artacağı belirtiliyor. İskandinavya bölgesinde çalışanların yüzde 47’si, Orta ve Güney Avrupa’da çalışanların ise yüzde 37’si ayda en az 3 gün evden çalışabiliyor.

2 sene içindeki en önemli yatırım dijitalleşme

İK profesyonellerinin yüzde 41’ine göre süreçlerin dijitale taşınması kritik öneme sahip. Katılımcıların %27’si İK süreçlerinde dijital eğitim ve öğrenime ağırlık verilmesi gerektiğini ifade ediyor. Katılımcılara göre 2 sene içinde yapılması gereken en önemli yatırım, İK süreçlerinin dijitalleştirilmesi. Önemli süreçlerin yeniden tasarlanmasını gerektiğini düşünenlerin oranı %40. Yenilikçi yönetim programlarının devreye alınmasını önemli bulanlar %35 oranındayken, işveren marka stratejisine yatırım yapılmasının önemine dikkat çekenler ise %31.

Katılımcıların % 52’sine göre yetenek havuzu giderek küçülüyor

İK teknolojilerindeki eksiklik, insan kaynakları alanında yaşanılan zorluklar başlığında en yüksek oran olarak görülüyor. Katılımcıların %55’ine göre insan kaynakları departmanlarının dijital dönüşüm konusunda yeterli kaynak ve yatırıma sahip değil. İK departmanlarının yetersiz çalışan sayısına sahip olduğunu düşünenlerin oranı %52. Aynı oran iş piyasasındaki yetenekli adayların azlığı için de geçerli. Katılımcıların % 52’sine göre yetenek havuzu giderek küçülüyor, yetenekli çalışan adayı bulmak zorlaşıyor.

Great Place to Work hakkında:

Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 60’tan fazla ülkedeki ofisiyle sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel iş yerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Great Place to Work, 30 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21