Öne Çıkanlar RUMELİSİAD İhsaniye Revizyon corona Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, heyelan sonrası gündeme gelen iddiaları yanıtladı
Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, heyelan sonrası gündeme getirilen müteahhitin akrabası olduğu yönündeki iddiaları yanıtladı.

Mollaarap Mahallesi‘nde hatalı hafriyat sebebiyle yaşanan ve bir çok vatandaşı oturduğu evi terk etmek zorunda bırakan heyelanla ilgili Lodos Haber'e açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Heyelana sebep olan inşaatın müteahhidiyle hiçbir akrabalığım yok. Kendisini dün yaptığım görüşmeye kadar uzaktan yakından bir kez dahi görmüş değilim!” diye konuştu.

İsmail Hakkı Edebali, can güvenliği gerekçesiyle bölgede yaşayan birçok ailenin yaşadığı evi terk etmesiyle sonuçlanan ve kamuoyunda büyük yankı bulan heyelan ve sonrasındaki spekülatif iddialarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Üzülerek ve oldukça geç öğreniyorum ki, biz gece gündüz heyelan bölgesinde çalışırken, son derece maksatlı ve gerçek dışı bir takım iddialar gündeme gelmiş. Şunu çok net bir şekilde söylüyorum: Heyelana sebep olan hatalı hafriyatı yapan Ante İnşaat ile ne benim, ne eşimin ne de herhangi bir aile ferdimin uzaktan yakından hiçbir akrabalığı yoktur!

Daha da önemlisi, ben bu inşaatı yapan müteahhit firmanın sahibini, dün (7 Şubat 2018) yaptığımız toplantıya kadar, bırakın tanışıyor olmayı uzaktan yakından tek bir kere dahi görmedim. Kendisiyle bundan sonra işletilecek hukuki süreci görüşmek ve sorumluluklarını bildirmek üzere dün yaptığımız toplantıda ilk kez karşılaştım ve tanıştım.”

Edebali açıklamasında, akrabalık bağı ile ilgili iddialarla ilgili olarak şöyle devam etti:
“İnşaatın yapılacağı arsada dört hissedarın payı var ve müteahhit bu dört hissedarla kat karşılığı anlaşmış. Bu kat karşılığı müteahhitle anlaşan dört hissedardan biri (ki ben bunu dahi heyelandan sonra öğrendim) tam 25 yıldır, yani benim belediye başkanı olmamdan çok uzun bir süre öncesinden bu yana orada oturmakta olan eşimin bir akrabasıymış. Dikkatinizi çekerim, müteahhit değil, o firmayla anlaşan arsa sahibi dört hissedardan biri…

Şunu kesinlikle söylemeliyim ki, benim göreve geldiğim günden bu yana o bölgeyle ilgili hiçbir plan değişikliği yapılmamıştır.”

Müteahhitle İlgili Tüm Yasal Yaptırımlar Devrede! 

Olaydan bu yana gece gündüz heyelan bölgesinde olduklarını ve çalışmalara bizzat katıldığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, “Müteahhit firma ile ilgili her tür yasal süreç başlatıldı. Şu an üniversitelerle görüşüyoruz, teknik bilgi ve destek alıyoruz. Öncelikli olan kayan bölgenin yeniden stabil hale getirilmesidir. Bu heyelan neticesinde yaşanan tüm mağduriyet ve zeminin stabil hale getirilmesi çalışması dahil tüm maddi kayıp müteahhit firmaya rücü ettirilecek” diye konuştu.

Vatandaşımızı Asla Mağdur Etmeyeceğiz!

Heyelan sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini belirten Edebali, “Vatandaşlarımızın şu an barınma ile ilgili bir sorunu yoktur. Çocuklarının bu sebeple değişmek zorunda kalan okul güzergahları ile ilgili servis hizmetinin bedelini de Yıldırım Belediyesi karşılamaktadır. Şu an için en büyük tesellimiz hiçbir can kaybı olmadan, hiçbir vatandaşımız yaralanmadan güvenlikli bir şekilde yeni ikametgahlarına yerleştirilmiş olmalarıdır.” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22