Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Yıldırım Belediyesi’nden Mesleki Eğitime Anlamlı Destek

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Akademik Başarıyı Arttırma Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte proje katılım sağlayan okul öğrencilerine, pandemi nedeniyle 9 ile 10.sınıf eğitimlerinde aksaklık yaşayan ve şuanda 11.sınıfda eğitim gören öğrencilere üniversite giriş sınavlarında ki başarılarını arttırmak için proje kapsamında öğrencilere hafta sonu destekleme kursları verildi. Yıldırım’da bulunan 8 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de projeye aktif şekilde katılım sağladı.

Yıldırım Borsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldırım Beyazıt Borsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yeşil yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yiğitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 138 öğrenci projeye katıldı.

Yıldırım Belediyesi proje kapsamında öğrencilerin kurs kitaplarını karşılayarak toplam 620 adet kaynak kitap dağıtıldı.

Yıldırım’daki meslek liselerinin akademik başarı oranının arttırılması adına gelen talep üzerine 137 öğrenciye yardımcı kitap desteğinde bulunduklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yıldırım Kaymakamlığımız ortaklığında mesleki ve teknik Anadolu liselerinde akademik başarıyı arttırma projesine destek verdik. Proje kapsamında, pandemi nedeniyle 9 ile 10’uncu sınıf eğitimlerinde aksaklık yaşayan ve şu anda 11’inci sınıfta eğitim gören öğrencilerimizin üniversite sınavlarındaki başarılarını arttırmak için eğitim desteği verilmekte. Bizler de Yıldırım Belediyesi olarak meslek liselerimizdeki gençlerimiz geleceğe daha iyi hazırlansın diye öğrencilerimizin kurs kitaplarını karşıladık. Bu önemsediğimiz bir proje. Gençlerimize katkısı olacağına inancım tam. Bunun yanında gençlerimize desteklerimizi her daim sürdürüyoruz. Motivasyon seminerleri, ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları, deneme sınavları bu desteklerden bazıları. İnsan hem taş hem heykeltraştır. Kendine vurduğu darbelerle içindeki şaheseri ortaya çıkarır. Bizler inanıyoruz ki gençlerimiz emek verdikçe içlerindeki kişiyi ortaya çıkaracaktır. Ben bu konuda gençlerimize güveniyorum. Projeye emek veren eğitimcilerimize teşekkür ediyorum ve değerli öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

2022 yılının ilk mesai saatinde öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, “Çok saygıdeğer Başkanım Oktay YILMAZ’ a eğitime olan desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim beşikten mezara kadar devam eden bir süreç. 8 meslek lisesindeki öğrencilerimizin mesleki eğitimlerini alırken üniversiteye de donanımlı şekilde hazırlanmaları için yola çıktık. Bu noktada Oktay Başkanım bize her süreçte olduğu gibi destek verdi. İlerleyen süreçte de desteklerini sürdüreceğine inanıyorum. Biz gönülden konuşuyoruz ve bu sebeple ben gönülden Oktay Başkanımıza teşekkür ediyorum. 2022 yılının bütün öğrencilerimize başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program da konuşma yapan Yıldırım Borsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muzaffer YILMAZ, “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonu kapsamında mesleki eğitime önem ve öncelik verildiği, mesleki eğitim ülkemizin kalkınmasında gelişmesinde önemli bir yere sahiptir. Bizler sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmekle birlikte, öğrencilerimizin akademik yönden de kendilerini geliştirmesine önem vermekteyiz. Öğrencilerimizin yükseköğretim programlarına yerleşmesine destek olmak amacıyla milli eğitim bakanlığınca 10, 11,12.sınıf düzeylerinde okullarımızda yetiştirme kursları açılmıştır. Bu kapsamda kurslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün geliştirdiği proje kapsamında yürütülmektedir. Bu kurslara okulların akademik anlamda en başarılı, özverili, gayretli öğrenciler seçilmiş ve devam etmektedir. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21