Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Yıldırım'da dev dönüşüm!

Sönmez Medya ziyaretinde Bursa gündemi ilişkin açıklamalarda bulunanYıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Belediyesi'nin ilçeyi daha sağlıklı ve modern yapılara kavuşturacağı kentsel dönüşüm hedefleri arasında ilk sırada yer alan Mevlana Mahallesi'nin son durumuna ve geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, yüzde 95 oranında uzlaşma sağlanılan ihalenin tarihi olarak 24 Mayıs 2021 tarihini göstererek "Haziran ayında inşaata başlamış olacağız. Bu aydan itibaren vatandaşlarımızın taşınmalarını sağlayacağız. Mayıs ayında da temiz şekilde TOKİ'ye teslim etmiş olacağız" dedi.

Yerinde dönüşümün önemine dikkat çeken Yılmaz, "Bir daireye, bir daire olarak uzlaşmadık. Ekonomik açıdan uzlaşma gerçekleştirdik. Burada vatandaşımızın taşın altına eline koyması dönüşüm projesinin en önemli ayaklarından bir tanesi oldu." şeklinde konuştu. Yılmaz projenin, Bursa'nın mimari özelliklerini de taşıdığını söyledi.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

Yiğitler, Esenevler ve 75. Yıl mahallelerinde hazırlanan dönüşüm modeline ilişkin detayları paylaşan Yılmaz, "Mahalle bazlı değil, orta ölçekli bir yaklaşım ortaya koyduk. Bu bölgede Ankara Caddesi'ne alternatif güzergahlar oluşturarak, bu güzergahları birbirine bağlamayı hedefliyoruz. Beş etaplı bir proje yaptık. Burada bazı etapları biz, bazılarını ise Büyükşehir Belediyesi yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi, bir etapta bazı vatandaşlarla büyük oranda uzlaştı. Biz de başka bir etapta müteahhidin ve vatandaşın uzlaşmasını sağlayacak ortam hazırladık" dedi.

Ankara Caddesi'ne paralel olan Erdoğan Caddesi'ni ve ikinci caddeyi birbirine bağlayacaklarını belirten Yılmaz, "Bu proje doğu tarafından, Telefe-riğe ve şehir merkezine ulaşacak alternatif bir aks olacak" dedi. Yılmaz, Sinandede ve Eğitim Caddesi'nde, müteahhit ile vatandaşların görüşmelerinin devam ettiğini belirtti. Özellikle bölge muhtarlarıyla görüşerek çalışmalarına hız vereceklerini ifade eden Yılmaz, bazı bölgelerde dikey yolların açılması adına örnek projeler gerçekleştireceklerinin de altını çizdi.

TİCARET MERKEZİ OLACAK

Gökdere Millet Bahçesi projesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Yılmaz, bu dönem çalışmaların başlayacağını söyledi. Özellikle bu bölgede plan değişikliği yapılması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Gökdere Millet Bahçesi'nin yan tarafında Anadolu Mahallesi'nin bir kısmında iyileştirmeye gidiyoruz. Bununla ilgili de hazırlık yaptık. Yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi ile istişare yapacağız. Burası aynı zamanda şehir merkezinden Vişne ticaret bölgesine ulaşım sağlayan bir bölge. Sadece eski fakülte kavşağı üzerinden değil, şehrin batısından da bu bölgeye ulaşımı iyileştirecek bir plan çalışması" dedi.

Mevlana'da başlayan kentsel dönüşüm sürecinin Vişne Caddesi'nde de yaşanacağını söyleyen Yılmaz, "Planlı bir değişimle Vişne Ticaret Merkezi oluşturacağız. Bölgede gerçekleşecek sağlıklı bir yapılaşmayla ulaşım ve konfor aynı anda yaşanacak" dedi. Yıldırım'da 10 bin konutu doğrudan ilgilendiren doğalgaz aboneliği konusuna da değinen Yılmaz, "2021 yılında yatırıma başlanacak. 2022'de ise toparlamış oluruz" ifadelerini kullandı.

MOLLAARAP'A YAŞAM ALANI

Mollaarap Mahallesi'nde yaşanan heyelânın ardından yaşanan süreci değerlendiren Yılmaz, "Geçtiğimiz hafta sonu burası riskli alan ilan edildi. Bundan sonraki süreçte gönüllü satın almaları gerçekleştiriyoruz. Daha sonra kamulaştırma yaparak bölgeyi boşaltmış olacağız. Şu anda satın aldığımız evlerin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Satın almada yüzde 30'u aştık. Burayı rekreasyon alanı olarak kazanacağız. Konut yapılaşması olmayacak. Sosyal yaşam alanı olacak" dedi. Yılmaz, ilçede yeşil alan miktarını 1 milyon metrekarenin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.

BURSA'YA DEĞER KATTI

Öte yandan, 'Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi'nin ilçeye kattığı değerden bahseden Yılmaz, "Şehir deyince akla beton değil, insan geliyor. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde gelerek ders çalışıyor. Bu bizleri çok mutlu ediyor. Çocuklarımızın geleceğe güvenli bakabileceği bir ortam hazırlamak bizim için motivasyon kaynağıdır. Ve bu kütüphanenin örnek bir proje olduğunu düşü-nüyorum" dedi. Yılmaz, önü-müzdeki süreçte mahallelerde okuma salonlarını artırmayı he-deflediklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
BursaYILDIRIM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÜMİT TAN 2 yıl önce

mollaarap mahallesi sakini olarak yaşadığımız olayı Allah biliyor doğal afet olmadı belediyenin inşaaat izni verdiği bir firmanın yüzünden oldu insanları oldu bittiğe getirip yerlerini ellerinden aldılar 3-4 sene uzatıp insanları bezdirdiler bu yüzden insanlar felç geçirdi ölenler oldu bu konuda dahli olanlar ile öteki dünyada görüşeceğiz inşAllah.saygılar.

banner22

banner21