Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Yıldırım'da fikirler projeye dönüşüyor

Zengin bir içeriğe sahip olan eğitim serisi hakkında dönüşlerin oldukça olumlu olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Proje Hazırlama ve Yönetimi Eğitimi ile niyetimiz, bu alana ilgisi olan hemşehrilerimizin, proje hazırlama yöntemlerine vakıf olmalarına yardımcı olarak tasarlayacakları projeleri daha etkin bir şekilde oluşturmaları için zemin hazırlamak. Zira her şey bir fikirle başlar ve projeye dönüşmeyen fikirler sadece hayaldir. Projeden ürüne uzanan yolculukta, fikirlerin ancak gerçeğe dönüşmesi ile ekonomik ve toplumsal değer yaratmak mümkündür” dedi.

Eğitime katılan bireylerin bir kurum veya kuruluşa rahatlıkla proje yazabilecek düzeye geleceklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Proje hazırlama ve yönetimi eğitimi ile katılımcıları, ulusal ve uluslararası hibe projesi veren kurumlara başvuru yapabilecek seviyeye getirerek proje yazma kabiliyeti kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda bir projenin nasıl hazırlanacağını verdiğimiz eğitimde adım adım anlatacağız ve akabinde ulusal ve uluslararası hibe veren kurumların projelerine başvuru ne şekilde yapılır, nelere dikkat edilmeli gibi püf noktalar hakkında bilgi vereceğiz. Eğer ilerleyen süreçte bu alanda uzmanlaşmak isterlerse proje danışmanlığı, proje yürütücülüğü, proje yönetimi konularında kendilerini geliştirip bu alanda hizmet veren işletmelerde istihdam edilebilirler” diye konuştu.

7 Şubat’ta başlayan eğitimin toplamda 8 hafta süreceğini belirten Yılmaz, “İlk dersimizi geride bıraktık. Öncelikli hedefimiz derslerin genel gidişatı ile alakalı katılımcılarımızın zihinlerinde bir yol haritası oluşturmaktır. İlerleyen haftalarda ‘Fikrin Projeye Dönüşme Süreci’ , ‘Proje Türleri ve Fon Kaynaklarına Genel Bir Bakış’ , ‘Proje Döngüsü Yönetimi’ , ‘Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı’, ‘Analiz Aşamaları’, ‘Planlama Aşamaları’, ‘Projede Mali Esaslar ve Finansman Yönetimi’ konularını katılımcılarımız ile konuşacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21