Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz sungurlu Sanat Kıyak
banner13

Yıldırım'da kaldırım işgallerine sıkı takip

Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yayalar ve engelli vatandaşların ulaşım alanı olan kaldırımların bazı iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçebilmek için esnafları tek tek gezerek denetledi. Cadde ve sokaklarda vatandaşın ulaşım alanı olan kaldırımları, sergi alanı gibi kullanmamaları konusunda esnafı uyaran ekipler, işgaller nedeniyle kaldırımlarda ve trafikte meydana gelen aksaklıkları ortadan kaldırmak için iş yeri sahiplerine tebligatta bulundu. Esnafı işgaliye konusunda daha sorumlu olmaya davet eden ekipler, uyarılara rağmen kaldırımların üzerinde tezgah, dolap ve satış eşyası bulunduran iş yerleri hakkında cezai yaptırım uygulanacağını bildirdi.

KALDIRIMLAR YAYALARIN

Kaldırımların kullanım hakkının öncelikle yayalara ait olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Kaldırım işgaliyesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda işletmelerimizle zaman zaman görüşmeler yapıyor, uyarılarda bulunuyoruz. Hassasiyetimize esnafımız büyük oranda anlayışla yaklaşarak bizimle iş birliği yapıyor. Kurallara uymama noktasında ısrar eden işletmelere Kabahatler Kanunu'nun 38. maddesi gereğince para cezası uygulayacağız. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamlarının devam ettirilmesi için denetimlerimiz aralıksız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.