banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

YILDIRIM MEDYA AKADEMİSİ BAŞLADI

‘Gazeteciliğin Temelleri- Gazeteciliğin Dünü Bugünü Yarını’ konusunda görüşlerini aktaran Çelik, gazeteciliğin ilk ürünlerinin Roma Dönemi’ne kadar gittiğini söyledi. Çelik, matbaanın icadıyla birlikte gazetecilik için yeni bir dönemin başladığını söyledi. Dünyadaki Sanayi Devrimi, Fransız İhtilali gibi olayların gazetecilik mesleği açısından bir milat olduğunu belirten Çelik, “Siyasi ve jeopolitik sonuçları olan olaylarda medya çok önemli bir rol oynuyor. Bilgilendirme ve kamuoyu oluşturma, propaganda yapma noktasında ciddi şekilde medyanın görünür olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Süreç içerisinde günlük gazetelerin hayatımızda yer almaya başladığını, ardından telefon, telgraf, fotoğraf makinesi gibi teknolojik gelişmelerle haberciliğin bir adım öteye taşındığını bildiren Çelik, “İçinde bulunduğumuz internet dünyasında her şeyi yaşıyoruz. Bütün bu gelişmeler biz hayattayken oldu ve bizler de buna şahitlik ediyoruz” diye konuştu.

İLETİŞİM SEKTÖRÜ İNTERNETİN HIZI ÖLÇÜSÜNDE BİR DÖNÜŞÜM YAŞADI

Çelik, iletişim sektörünün internetin hızı ölçüsünde bir dönüşüm yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi:

 “2007 yılında mobil telefonlarla tanıştık ve hayat hızlıca mobilleşti. Sosyal medya artık en etkili mecra olmaya başladı ve geleneksel medya yavaş yavaş zayıflamaya başladı. Şunu söylemeliyiz ki Instagram’ın çok eski bir hikâyesi yok. 11 yıllık bir mecra. En nihayetinde medyada gerçekleşen bütün dönüşüm 1995’ten 2007’ye kadar internetin kendisiyle daha sonrasında da sosyal medya ve mobilleşmeyle hızlandı. İnternet haberciliği ile zaman ve mekân gözetmeden haberler her an ulaşılabilir hale geldi. Bu habercilik ile görüntü, ses, metin, video, fotoğraf hepsini bir anda yayınlayabiliyorsunuz. İnternetin böyle bir kolaylığı ve etkinliği var.”

ÇELİK’TEN GELECEĞİN GAZETECİLERE TAVSİYELER

Ersin Çelik sektörde yer alma hedefi olan gençlere de şu tavsiyelerde bulundu:

“Öncelikle meraklı ve heyecanlı olun. Eğer bu işi yapacaksanız konforunuza da düşkün olmamanız lazım. Sürekli olarak kişisel gelişiminize yatırım yapmanız gerekli. Çokça okuma yapın ve Türkiye’nin yakın tarihini çok iyi bilin. Ayrıca yakın tarih için eski gazeteleri okuyabilirsiniz. Farklı farklı gazeteleri okursanız mukayeseli bir okuma da yapmış olursunuz. İyi başlık atmanız için mizah kültürünüzün iyi olması gerekli. Bol bol karikatür ve kitap okuyun. Portre filmleri, portre belgeselleri izleyin ve kurgu yapabilmek için bolca hikâye kitabı da okuyun.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21