Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş KKTC Atlet turizm
banner13

-YILDIRIM ‘VATAN EMANETLERİNİ’ YALNIZ BIRAKMIYOR

Şehit yakınları ve gazileri vatanın emanetleri olarak gören Yıldırım Belediyesi’nde Şehit Yakınları ve Gazi Masası personeli, aileleri evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret ediyor, taleplerini doğrudan dinleyerek isteklerinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Düzenlenen özel etkinliklerde şehit aileleri ve gaziler bir araya getirilirken, 2014 yılından bu yana 488 şehit yakını ve gazi ziyaret edildi. Öte yandan belediyedeki bürokratik işlemlerde öncelik hakkı tanınan şehit yakını ve gazilerden belediyeye gelen ailelerle yakından ilgilenilerek işlemlerin en kısa süre içerisinde tamamlanması sağlandı.

‘VEFA BORCUMUZ VAR’

Gazilerin ve şehit yakınlarının vatanın kendilerine emaneti olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’daki şehit yakınlarımızın, gazilerimizin bizim nazarımızda kendi aile fertlerimizden hiç bir farkı yok. Sık sık kendileriyle bir araya geliyoruz. Göreve geldiğimiz ilk gün oluşturduğumuz Şehit Yakınları ve Gaziler Masa’mız, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizi sürekli evlerinde ziyaret ediyor. OluşturduğumuzŞehit Yakınları Gaziler Masamız projemizle gurur duyuyoruz. Bugüne kadar 96 şehit ailesini, 392 gazimizi ziyaret ettik. En ufak dertlerini kendi sorunumuz gibi kabul edip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu bizim onlara borcumuz. Borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebiliyor, yaşadıkları acıları bir nebze de olsa hafifletebiliyorsak ne mutlu bize” diye konuştu.

‘BÜYÜK BİR AİLEYİZ’

Türk milletinin tarihin her döneminde inancı, vatanı, bağımsızlığı, bayrağı, ezanı gibi mukaddes bildiği değerler adına canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiş aziz bir millet olduğunu belirten Başkan Edebali, “Sahip olduğumuz istiklal ve hürriyet, hiç kuşkusuz bize şehitlerimizin ve gazilerimizin mirasıdır. Toprağa verdiğimiz her şehidimiz, gazilik mertebesine ulaşan her kardeşimiz, devlet ve millet olarak varlığımızın, birliğimizin, geleceğimizin adeta birer mührü, birer kilidi gibidir. Ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması için bu topraklarda sonsuza kadar özgür bir şekilde, huzurlu şekilde yaşamamız için gözlerini kırpmadan canlarını veren yiğitlerimiz için ne yapsak azdır. Gazilerimiz, şehitlerimiz, onların yakınları her zaman başımızın tacıdır. Bize düşen o mübarek canların geride bıraktıklarına sahip çıkabilmek, emanetlerine gereken hürmeti ve hizmeti gösterebilmektir. Bize düşen, aziz şehitlerimizin bize gösterdiği istikamete de sımsıkı sahip çıkmaktır. Onlardan aldığımız güç, inanç ve ilhamla bize emanet edilen bu cennet vatanı sonsuza dek birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daima koruyarak, yüceltmektir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.