Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

YILDIRIM’DA BERAT KANDİLİ COŞKUSU

Bursa-Yıldırım Belediyesi tarafından bu yıl pandemi kuralları gereğince online gerçekleştirilen Berat Kandili Özel Programı, Yıldırım Müftülüğü görevlilerinden Emir Sultan Cami Müezzin Kayyımı Hafız Mesut Topçuoğlu’nun okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı. Moderatörlüğünü Yavuz Selim Yedek’in yaptığı kandil programına, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay konuşmacı olarak katıldı. Mehmet Emin Ay, şunları söyledi:

“Bu geceye Berat Gecesi denmesinin sebebi, kulun günahlarından Allah’ın affıyla kurtulduğu gece olmasından dolayıdır. Rabbimiz Teala, hangi derdiniz, sıkıntınız varsa siz benden isteyin ki bende size vereyim. O sıkıntınızı, derdinizi üzerinizden kaldırayım, diye vaatte bulunduğu bir gece Berat Gecesi’dir. O halde bizim bu geceyi namaz kılarak geçirmemiz lazım. Bu günü oruçla geçirmek de önemli. Bu gecede duaya çok ihtiyacımız var. Bu gecede Ümmeti Muhammed için dua edelim. Allah Ümmetin derdiyle dertlenme şuurunu hepimize versin ve bizden hiç almasın.”

BAŞKAN YILMAZ’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Şaban ayının içerisinde yer alan, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının habercisi, bağışlanma gecesi olan Berat Kandiline erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Berat Gecesi Efendimizin ifadesi ile af, mağfiret ve aydınlanma gecesidir. Hepimizin bu geceden istifade edebilmesini niyaz ediyorum. Tekrardan tüm insanlığın Berat Kandilini kutluyor, bu gecenin hepimize huzur, bereket ve rahmet getirmesini diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21