Öne Çıkanlar Darişşafaka Kolej vişne Tarih ve sanatı buluşturdular 31 Mayıs
banner13

YILDIRIM’DA MANEVİ İKLİM ‘CUMA VAKTİ’NDE SÜRÜYOR

Yıldırım Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle camilerde toplu halde ibadete ara verilmesi üzerine mahzunlaşan vatandaşlara ‘Müslümanların Bayramı Cuma’nın manevi iklimini, sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirdiği ‘Cuma Vakti’ programı ile yaşatıyor.

Koronavirüsle mücadelede Bilim Kurulu’nun aldığı önlemler kapsamında cuma namazının toplu halde kılınmasının bulaş riskine neden olması ihtimaline karşı camilerde ibadete ara verilmesi üzerine Yıldırım Belediyesi, sosyal medya platformları Facebook, Twitter ve Youtube üzerinden namaz vaktinde gerçekleştirdiği ‘Cuma Vakti’ programıyla on binlerce vatandaşa ulaşarak manevi iklimi yaşatmayı sürdürüyor. Moderatörlüğünü Bursa İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Yavuz Selim Yedek’in yaptığı programda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İl Müftüsü İzani Turan, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir ve tekke, tasavvuf, mezar taşları konusunda uzman Bursalı araştırmacı-hat sanatçısı Mehmet Safiyuddin Erhan konuk olarak izleyicilere dini, tarihi ve kültürel öneme sahip değerlendirmelerde bulundu.

146 BİN İZLEYİCİ

Cuma Vakti programının ilk konukları olan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve İl Müftüsü İzani Turan, koronavirüs salgınının dünyada ve Türkiye’de etkili olduğu süreci değerlendirirken, toplumun huzur ve güven içerisinde yaşamasını hedefleyen İslam’ın temel ilkelerinden birinin de insan hayatını korumak olduğunu vurguladı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara’nın katıldığı ‘İnsan ve Gönül Dünyası’ konulu programın ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir de 'Musibetler Karşısında Mümince Duruş' hakkında değerlendirmelerini sosyal medya izleyicilerine aktardı. Programın yayınlanan son bölümünün konuğu olan tekke, tasavvuf, mezar taşları konusunda uzman Bursalı araştırmacı-hat sanatçısı Mehmet Safiyuddin Erhan, ‘Kaybolan Şehirlerimizle Birlikte Yitirdiğimiz Değerler’ hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar tarafından büyük takdirle takip edilen Cuma Vakti programının yayınlanan dört bölümü, 146 bin 670 kişiye ulaştı.

--

Yıldırım Belediyesi Koordinasyon İşleri Müdürlüğü Medya ve İletişim Birimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.