Öne Çıkanlar pandemi ORHANGAZİ Engelsiz incemedya Teknoloji
banner13

YILDIRIM’DA PAZAR YERLERİNDE STANDARTLAR YÜKSELİYOR

Yıldırım Belediyesi ile Bursa Seyyar Pazarcılar Odası’nın işbirliğiyle Yıldırım’daki pazar yerlerinin Bursa Seyyar Pazarcılar Odası tarafından işletilmesi, işgaliye bedellerinin oda tarafından toplanması ve konuyla ilgili olarak işletme hakkının odaya verilmesi hususunda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu işbirliği protokolü imzaladı. Yıldırım Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu ile Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Ergin Birdal katıldı. Protokol doğrultusunda belediye sınırları içinde ve haftanın belirli günlerinde oluşturulan semt pazar yerlerinin kurulduğu alanları, çağdaş, düzenli ve modern bir yapıya kavuşturmak, pazarın sona ermesinden sonra yapılması gereken temizlik işlerinde karşılaşılan güçlüklerin ortadan kaldırılmasını ve pazarcı esnafının usulüne uygun olarak pazar yerini terk etmesini sağlamak temel esaslar oldu.

PAZAR YERİ STANDARTLARI YÜKSELİYOR

Pazarcı esnafı ile doğrudan pazara ürün getiren üreticinin protokol dahilindeki kurallara uymasının temini ile vatandaşın ucuz, rahat ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmasını sağlamak ve ihtiyaç maddelerinin ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenliğine uygun olarak gerçekleşmesini kontrol altına alarak sağlıklı alışverişe imkan tanımak protokolün öne çıkan maddelerini oluşturdu. Bursa Seyyar Pazarcılar Odası, pazarın içinin ve çevresinin nizam ve intizamından, güvenliğinden sorumlu olurken, mal teşhiri ve satış yerinin temizliği, alanı kullanan pazarcı esnafının sorumluluğunda olduğu belirtildi. Öte yandan esnafın sergilediği protokole aykırı durumlar Bursa Seyyar Pazarcılar Odası tarafından Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bildirilerek gerekli denetim sağlanacak ve pazar yerlerinin fatura ve etiket denetimi ile yer tahsis denetimi Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Bursa Seyyar Pazarcılar Odası tarafından yapılacaktır. Ayrıca pazar yerlerinde engelli vatandaşların, satış yapmasına Yıldırım Belediyesi tarafınca imkan sağlayacaktır.

YILDIRIMLILARIN MEMNUNİYETİ ÖN PLANDA

Yıldırımlılara daha sağlıklı bir pazar yeri ve alışveriş imkanı sunabilmek için protokol gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Pazarların denetimiyle ilgili yetkiyi Bursa Seyyar Pazarcılar Odası’na veriyoruz. Zabıtamızla, ekiplerimizle odamızın görev verdiği yetkili personellerle vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir pazar yeri ve alışveriş imkanı sunabilmek için bir protokol gerçekleştirdik. Yıldırım’da günlük rutin hizmetlerimizi yaparken de ilçemizi geleceğe taşıyacak önemli ortak kamusal alanların fiziki yapılarını geliştirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda birçok mahallemizde var olan açık pazarlarımızı kapalı pazar yerlerine çeviriyoruz. Güllük-Mimarsinan pazar yerimizin inşaatı tamamlanmak üzere ve önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz. Millet Mahallesi pazar yerinde çalışmalarımız devam ediyor. Piremir pazar yerimizin de inşaat oranı yüzde 60’ın üzerinde onun da açılışını bu yıl içerisinde gerçekleştireceğiz” dedi.

‘ESNAFIMIZ DUYARLI OLACAKTIR’

İlçede pazar yerlerinin fiziki gelişimi ile birlikte, esnafın da vatandaşlara karşı hassas çalışmalar yürütmesi gerektiğini dile getiren Başkan Edebali, “Fiziki mekanla birlikte pazar alanlarında esnafımızın da hassasiyeti önemli. Bu konuda da odamızla sıkı bir denetim içerisinde olacağız. Etiket hileleri veya vatandaşımızı rahatsız edecek tüm durumlarda gerek odamız gerek zabıtamız bu konu üzerinde büyük hassasiyetle duruyor. Pazarcı esnafımızla da buluşarak tüm bunları anlatacağız. Çünkü müşteri esnafımızın velinimetidir. Vatandaşlarımıza esnafımızın en kaliteli, en iyi hizmeti ve en güvenli hizmeti vermesi gerekiyor. Önemli olan Yıldırımlı hemşehrilerimizin refahı huzuru mutluluğu. Protokolümüzün hem belediyemize hem pazarcılar odamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

YILDIRIMLILARA YAKIŞAN HİZMET

Vatandaşların standartları yüksek koşullarda alışveriş yapması için hem esnafı destekleyen hem de denetleyen bir mekanizma oluşturduklarını vurgulayan Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu, “Protokolümüz doğrultusunda pazar yerlerinde esnafımızla vatandaşlarımıza daha etkin hizmet için çalışacağız. Temizliğe ve düzene önem veren, kaliteli mal satan, etiket hilesi yapmayan esnafımıza pazar yerlerinde teşekkür belgesi takdim edeceğiz. Yıldırımlılara yakışan hizmet, kalite standartları artarak vatandaşlarımıza iletilecektir. Protokolümüzün belediyemiz, odamız, esnafımız ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerken, emeği geçenlere ve bizlere destek olan Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.