Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş KKTC Atlet turizm
banner13

Yıldırımlı Kadınlar Sporla Buluşuyor

BURSA- Sağlıklı toplum ve sağlıklı nesillerin yetişmesi için ilçede spor seferberliği başlatan Yıldırım Belediyesi, bu alandaki hizmet zincirine eklediği Kadın Spor Merkezi ile Yıldırımlı hanımları sporla buluşturuyor.                             

Yıldırım Belediyesi, Millet Mahallesi, 75. Yıl Mahallesi, Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisleri ve Sinandede oluşturduğu kadın spor merkezleriyle sağlıklı yaşamın önemli bir unsuru olan sporla ilçedeki kadınların buluşmasını sağlıyor. Hizmete girdikleri ilk günden itibaren yoğun ilgiyle karşılaşan spor merkezlerine ayda bin 376 kişi katılım sağlıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşen eğitimlerde pilates, step, aerobik ve fitness çalışmaları yapan kadınlar, uygun fiyata profesyonel spor hizmeti alıyorlar. Merkezlerde içinde kişisel eşyalarını koyabilecekleri kilitli dolaplar, soyunma odaları, dinlenme alanları ve duşlar da bulunuyor. Sinandede Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kadın ve Engelli Eğitim - Spor Merkezi ve Cimnastik Salonu ise kadın eğitmenler eşliğinde haftanın 6 günü aerobik, step, pilates, zumba, cimnastik ve fitness çalışmalarının yanı sıra engelli kadınlar için kişinin engel durumuna göre çalışma programı düzenleyerek hizmet veriyor.

‘DİYETİSYEN REHBERLİĞİNDE BİLİMSEL UYGULAMALAR’

 

Kadınlara sağlıklı bir yaşam imkanı sunmak için ilçede 4 kadın spor merkezi açtıklarını, bu spor merkezlerinin aynı zamanda kadınların buluşma ve komşuları ile görüşme mekanı da olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kadın spor merkezlerimiz birçok imkana sahip. Profesyonel spor salonlarında bulunan aletleri Yıldırımlı kadınların hizmetine sunduk. Kadınlarımızın da ilgisi her geçen gün artıyor. İlçemizdeki kadın spor merkezlerimizde, diyetisyenlerimiz rehberliğinde, bilimsel yöntemleri kullanarak kadınlarımız spor yapma imkanı buluyor. Bu spor merkezleri sayesinde kadınlarımız hem spor yaparken hem de sosyal açıdan hayatın stresinden uzaklaşıyor. Öte yandan Sinandede Kadın ve Engelli Eğitim Spor Merkezi ve Jimnastik Salonu’nda engelli kadınlarımızın da spor yapma hakkını savunan anlayışla aracımızla kendilerini evlerinden aldırarak uzmanlar eşliğinde spor yapma imkanı tanıyoruz” diye konuştu.

 

YEREL KALKINMA VURGUSU

 

Yerel yöneticiler olarak önceliklerinin kalkınmayı sağlayacak hizmetler yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Yerel kalkınma hayatın her alanında eğitim, sağlık, kültür, turizm ve şehircilikte geçerli. Yerel kalkınmanın iki önemli saç ayağı var. Birincisi güçlü toplum olmak, diğer önemli unsur da güçlü şehri inşa edebilmek. Sadece ekonomik veriler toplumu güçlü kılmaz. Değerlerine önem veren, aile yapısının güçlü olduğu toplum yapısı da güçlüdür. Aile hem kusurlarımızı telafi eden hem de bizi hayata hazırlarken değerlerimize bağlı çevresiyle barışık yetiştiren kurumdur. Bu bağlamda aileyi çok önemsiyoruz. Şehrin güçlü olması için de ulaşımıyla, altyapısıyla, mimarisiyle Yıldırım’ı geleceğe hazırlıyoruz. Vizyon projelerimiz, gençlik merkezlerimiz, meydanlarımız, kapalı pazar alanlarımız ilçemizin değerini yukarı taşıyacak. Güçlü toplum için de kültürel, sosyal ve sanatsal değerleri de geliştirmek zorundayız. Hem insan hem şehir ölçekli çalışarak şehrimizi geliştireceğiz. Kadınlarımıza sağlıklı yaşam olanağı tanıyan spor merkezlerimize de tüm kadınlarımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.