Öne Çıkanlar NİLÜFER kahraman Kedi ateş Revizyon
banner13

ZABITA EKİPLERİ İŞ BAŞINDA

Zabıta ekipleri yapılan denetimlerde ruhsat kontrolü, kullanılan gıdaların uygunluğu, yerleri ve üretim yapılan yerlerin temizliği, iş yeri hijyen belgesi olup olmadığını ve mutfakta görev yapan personelin kıyafetlerine ve temizliğine bakıldı. Öncelik olarak halkın sağlığını olumsuz etkileyecek durumlara karşı asla taviz verilmeyeceğini ifade ederek, denetimlerin periyodik aralıklarla yapıldığını ve yapılmaya da
devam edileceği bildirdi. Özellikle okul kantinlerinde gazlı içecekler, fiyat etiketi, günü geçmiş gıdaların toplanması, esnaf defterinin işlenmesi gibi konular denetlenerek öğrencilerin gönül rahatlığı ile kantinlerden alışveriş yapılmasını sağlanıyor.

İmarsız yapılara izin verilmiyor
Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli ile birlikte ilçede bulunan ruhsatsız yapılara göz açtırmıyor. Kaçak yapılara karşı tutanak tanzim edilerek mühürleniyor. Esnafların veya konutların kaldırıma imar müdürlüğünden izinsiz olarak yaptıkları merdiven, engelli rampası vitrin çıkıntıları gibi yapılara karşı işlem yapılarak gerekli uyarılar veriliyor. İlçe genelindeki izinsiz inşaat faaliyetleri de denetlenerek izinsiz yapılara geçit verilmiyor.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın; İlçemiz genelinde bulunan okullarımızın kantinlerinde denetlemelerini devam eden zabıta ekiplerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Özellikle İnsan sağlığını ilgilendiren konularda çok hassas ve dikkatli olmalıyız. Belediye olarak insan sağlığını ilgilendiren konularda çok duyarlıyız. Bu uygulama esnaflarımıza zorluk çıkartmak değil geleceğimizin mimarları olan öğrencilerimize huzur içinde alışverişini sağlamaktır dedi.

Anahtar Kelimeler:
BursaZabıtaGEMLİK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.