Öne Çıkanlar Hamilelik Kestel Yankı SORUNLAR Karacebey
banner13

ZABITA EKİPLERİ TARAFINDAN MARKETLER DENETLENDİ

İlçe genelinde bulunan marketleri denetleyen Orhangazi Belediyesi Zabıta ekipleri raf ve kasadaki fiyatları kontrol ederek aralarında fark olup olmadığını kontrol etti. Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim sırasında ürünlerin üzerine fiyat etiketlerinin konulması, en son fiyat değişikliği ne zaman yapıldığının öğrenmeye çalıştıklarını belirten ekipler “ corona virüsü ülkemizde görülmesinin ardından özellikle marketlerde raf ve kasa’daki fiyat farkları şikâyetleri üzerine bugün denetimlerimizi yaptık dedi.

 Orhangazi Belediyesi Zabıta ekipleri, bunun yanı sıra Haksız Fiyat Artışı (HFA) bildirim uygulaması ile vatandaşlar Bakanlığa şikâyette bulunabilirler. Alo 175 Tüketici danışma hattı çağrı merkezine, Bakanlığa başvuruda bulunulabilir.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın “corona virüsü ile artık mücadelemiz tamamen bir savaş haline gelmiştir. Corona virüsü ile alakalı tüm müdürlüklerimiz üzerine düşen görevleri en iyi bir şekilde yerine getirmek için mesai kavramı dinlemeksizin çalışmalarına devam etmektedir. Özellikle Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ile Zabıta Müdürlüğümüzün bu konuda görevleri biraz daha fazladır. İlçemiz genelinde nerdeyse tüm kurumları dezenfekte çalışmalarımızı tamamladık, şimdi de virüs ile beraber haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı mücadelemiz devam etmektedir. Bu süreci fırsata çevirmeye çalışanlara karşı mücadelemiz her alanda devam etmektedir. En çok şikâyet aldığımız konuların başında marketlerin fiyat artışları olmuştur. Zabıta ekiplerimiz rutin olarak zaten bu görevi her hafta düzenli bir şekilde gerçekleştiriyor. Şikâyetler üzerine de raf ve kasa’daki fiyatları ekiplerimiz kontrollerini sağladı. Hiçbir şekilde algı operasyonu oluşturmaksızın tüm marketlerde bu denetimlerimiz yapıldı ve yapılmaya da devam edecektir ”dedi.  

Anahtar Kelimeler:
BursaZabıtaORHANGAZİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.