banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Zambiya ile Bursa arasında yatırım köprüsü

Bursa Milletvekili ve Türkiye-Zambiya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Atilla Ödünç, "Zambiya ile Bursa'mız arasında birçok alanda köprüler kurmayı planlıyoruz. İkili ilişkilerimizi daha da güçlendirme gayreti içindeyiz. Bursa'nın sanayisi, ürünleri ile Zambiya'yı buluşturmak istiyoruz. Onların hammaddesini ülkemize getirmek, Bursa'mızda işleyip, daha yüksek katma değer üretmek düşüncesindeyiz. Globalleşen dünyada kimse kimseden uzak değil. Mesafeler artık çok kısa. Bu nedenle yapmamız gereken doğru yerde doğru köprüler kurmak. Zambiya Bursa Sanayi'nde üretilen ürenler için büyük bir pazar. Ülkede Çin ve Hindistan ürünleri kullanılıyor. Bunun alternatifi ülkemizin ürettiği kalitesi yüksek ürünler olacaktır. Burada Sayın Zambiya Büyükelçimiz Jozeph Cilengi ile yaptığımız görüşme önümüzdeki dönemde Bursa ile Zambiya arasında ticaret köprüleri kuracaktır. BALKANTÜRKSİAD Bursa'mızın marka sanayicilerinden oluşmuş büyük bir derneği. Bu toplantıda Bursa Sanayicilerinden onlarca ülkeye ihracatı olan firma sahiplerimiz de bulunuyor. Onlar bu işin üstadı. Milletvekili olarak bizim görevimiz aracı olmak. Bursa'mızın ekmeğini büyütmek, sanayisini daha geniş pazarlara açmak önceliğimiz. Ümit ediyorum, bu toplantımız Zambiya ile Bursa arasında birçok sektörde ticaret köprüleri kurulmasına vesile olacak" diyerek düşüncelerini paylaştı.

Türkiye Zambiya Büyükelçisi Cilengi; " Sayın Başkan Atilla Ödünç'e Bursa Sanayicileri ile bizi buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Zamanlama açısından çok yerinde bir ziyaret. Bu bir başlangıç olur. Önümüzdeki dönemde ticaret için daha sağlam adımlar atılmasına bu toplantı bir vesile olur. Çin ve Hindistan Zambiya'da çok yatırım yapıyor. Türkiye'ninde yatırım yapmasını istiyoruz. Zambiya tekstilde alt yapısı olan bir ülke. Bu yönüyle Bursa'ya çok benziyor. Yatırım için siz değerli iş adamalarını Zambiya'ya davet ediyorum. Bu şekilde fırsatları yerinde görme imkanına sahip olacaksınız. Türkiye özelleştirme politikalarında çok iyi. Bu yolda biz de Zambiya'da özelleştirmeden yanayız. Ticaret hacmimizi artırmak için siz profesyonellere ihtiyacımız var. Zambiya Türk ürünlerinin kalitesiyle buluşturulmalı. Katma değeri yüksek ürünleriniz Zambiya'da satılmalı. Zambiya'da Türk firmaları ile şimdiye kadar yirmi anlaşma yapıldı. Bunların on beş tanesi tamamlandı. Beş anlaşmanın süreci devam ediyor. Bursa'da pandemi sonrası sizleri ziyaret etmek istiyorum" dedi. Cilengi; "Türkiye'nin Doğu Akdeniz sürecinde, haklılığını Zambiya olarak destekliyoruz ve yanındayız" ifadelerine yer verdi.

BALKANTÜRKSİAD Derneği Başkanı Tunakan; " 430 iş adamını bünyesinde barındıran büyük bir derneğiz. Bursa'nın 16 milyar dolar ihracatı var. Bursa'da yirmi iki organize sanayi bölgemiz ve bir serbest bölgemiz bulunmakta. Afrika ülkeleri ile ticari ilişkilerin gelişmesine inanan bir grubuz. Bizlerde siz Sayın Zambiya Büyükelçimizi Bursa'ya bekliyoruz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarız" dedi.

Hazırlanan 20.000 adet maske Zambiya Büyükelçisi'ne takdim edildi. Cilengi "Siz BALKANTÜRKSİAD ve İnegöl Belediyesi'nin Zambiya'daki kardeşlerinizi unutmamanız bizleri çok duygulandırdı. Bu maskelerin takibini yaparak gereken yerlere ulaşmasını sağlayacağım. Şükranlarımı sunarım" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BursaBursa HaberZambiya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21