banner20

AK Parti’nin elindeki en büyük şehir olan Bursa’da, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Nisan itibari ile ulaşıma %15 ile %20 arasında zam yapması tepkiye neden olduğu kadar tartışmaları da beraberinde getirdi. Zam yapılır yapılmaz, okurlarım gerek mail ile gerekse sosyal medya hesabımdan bana ulaşıp, zamma karşı tepkilerini dile getirerek seslerini duyurmamı istediler.

Ben de okurlarımın tepkilerine katılıyorum. Ulaşım bir kamu hizmetidir. Yerel yönetimlerin vatandaşa hizmet noktasında, ulaşımı belirli oranda finanse etmesi gerekirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandemi koşullarında, ekonomi zorlanırken ulaşıma zam yaparak vatandaşı zora sokuyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin zam yapmak için haklı gerekçeleri olabilir ama haklı gerekçelerinin olması, zam yapmasını gerektirmez. Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak inisiyatif kullanmalı, ulaşıma yaptığı zammı biran önce geri almalıdır. Olası bir erken seçimde bunun sandığa yansıması kaçınılmaz bir gerçektir.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın seçim sonrası icraatlarına baktığımız zaman daha önce defalarca gündeme getirdiğim trafik sorunu her geçen gün büyümeye devam ediyor. Yunuseli Havaalanı’ndaki belirsizliğin giderilmesini, konunun referandum ile Bursa Halkına sorulması gerektiğini yazmama rağmen, o konuda da belirsizlik devam ediyor. Birileri sanki Bursa’ya hizmet etmemecesine adımlar atıyor. Böyle devam ederse bir sonraki seçimlerde Bursa AK Parti’den Millet İttifakına geçebilir.

Ulaşıma yaptığınız zamma dönecek olursak;

 Yaptığınız zam ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını mı ödeyeceksiniz?

Bu zammı yapmak yerine BURULAŞ’ın milyonluk ihalelerinde kısıtlamalara gidilse daha iyi olmaz mı? 

Pandemi de insanlar işlerini kaybetmişken Bursa’da ulaşıma zam yapılması beraberinde AK Parti Bursa’yı gözden mi çıkardı sorularını getiriyor.

 İktidar Partisinin Bursa’da öyle hizmetler yapması lazım ki, Ankara ve İstanbul gıpta ile baksın.

Alinur Aktaş hizmet yapmak bir yana, ondan önceki belediye başkanı Recep Altepe’nin yaptığı hizmetleri ya devretti, ya da sattı. Belediyenin borcu neredeyse 2 kat arttı. Bursa’da hizmet yok proje yok. Bir tek Acemler’de yapılan bir çalışma var. Oysa Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2 milyar lira bütçesi var. Bu bütçe iştirakler ile 3 milyarı buluyor. Dış yatırımlardan dolayı aldığı kredilerin faiz ödemeleri milyon liraları buluyor. Bunun faturası vatandaştan çıkartılmaya çalışılıyor. Önümüzdeki seçimlerde, Bursa’da Cumhur İttifakı’nın büyük bir darbe alması mı planlanıyor diyenler var.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşıma zam yapacağına, tanıtım medya harcamalarını, ulusal kanallara yaptığı harcamaları yıl yıl açıklasın.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar borcu var açıklasın.

Daha önce Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Pandemi sürecinde maske mesafeye dikkat ederek bir basın toplantısı düzenledi. Bu toplantıda geçmişte yaptıkları ile gelecekte yapacaklarını anlattı. Bizlerde basın mensubu olarak sorularımızı sorduk.  Bu arada bu ay dünya evine giren Turgay Erdem’e bir ömür mutluluklar dilerim.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ise basın toplantısı yapmak yerine danışıklı dövüş misali kendi belirlediği gazetecileri çağırıp onlara açıklamalarda bulunuyor. Bir sonraki seçimlerde süreç ne tarafa doğru gidecek belli değil. Erken genel seçim olursa yerel seçimlerde erkene mi alınacak. Bu soru cevap arıyor. Genel seçimle yerel seçimin bir arada olması için Anayasa değişikliği gerekiyor, bunun içinde bir takım planlar yapılıyor diyenlerde var.

Zamlar geldikçe seçmen tepkilerini hem sosyal medyada veriyor hem de gazeteci olarak bizlere iletiyor. AK Parti Bursa İl Başkanlığı’na yeni atanan AK Parti Davut Gürkan,  MKYK’ya seçilen Ayhan Salman ve Bursa’nın abisi konumundaki Efkan Ala bu ulaşım zammı ile ilgili bir adım atacak mı bunu hep beraber göreceğiz.

Bu ulaşım zammına tepki gösteren Bursalılar şikayetlerini  CİMER’e aktarabilirler. Geçtiğimiz günlerde Pandemi koşullarında bankalara borcu olan esnafların borç sürelerinin uzatılması kararı alındı. Ben bir gazeteci olarak merak ediyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan panemi kpşullarında vatandaşın üstündeki yük hafiflesin diye uğraşırken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu zammı neden yapıyor?

Bursa’nın durumu içler acısı iken umarım Alinur Aktaş yaptığı ulaşım zammını geri çeker.

Selam ve DUA ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21