banner13

BURSA’NIN YENİ VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ’TAN BEKLENTİLERİM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya koltuğana oturduktan sonra gözler Valiler karannamesine çevrildi.

Öncelikle İçişleri Bakanlığın’da ilk atama karanamesi Emniyet’te İl Müdürleri atamasıyla başladı.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 33 İl Emniyet Müdürleri yeni ataması yapıldı.

İşte bu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Bursa İl Emniyet Müdürü olarak ataması yapılan Dr. Sabit Akın ZAİMOĞLU8 Ağustos Salı günü itibari ile İl Emniyet Müdürlüğü görevine başladı.

Hatta bununla ilgili basına da bilgilendirme notu paylaşıldı.

Ayrıca göreve gelir İl Müdürü Sabit Akın ZAİMOĞLU  hemen BURSA'da teftişerede başladı.

Sn. Müdürümüzü tebrik ediyorum.

İşte Emniyette’deki bu kararname sonrası ülke genelinde Valiler kararnamesi nasıl olacak diye merak ediliyordu.

Bu merak da çok sürmedi ve geçtiğimiz günlerde Valiler kararnamesi açıklandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yeni vali atamaları gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 10 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yer alan Valiler Kararnemesi ile 57 ilin valisi değiştirildi.

Bu değişimden Bursa’da nasibini aldı.

Bursa’da 5 yıldır görev yapan Bursa Valisi Sn. Yakup Canbolat bu kararname ile Aydın Valili’ğine’ğine atanmış oldu.

Öncelikle bu atanmadan dolayı tebrik ediyorum.

Bursa’da Vali Yakup Canbolat ile ilgili beklenen başarılı, halkcı ve Bursa’nın sorunları sıkıntıları cözme noktasında çokta beklentileri karşılamadığı ve bir çok kesimin de mutlu olmadığını belirtelim.

Akıllarda kalan tek önemli haberi ise görevine sabah 07:30 başlaması oldu.

Hatta en son konuşulan haberi ise Bursa Büyükşehir Belediyesi konserlerini 23:00’de yüksek sesten dolayı Vali bey rahatsız olduğu için emniyet güçlerinin girmesiyle ile  kesilmesi talimatı verilmişti.

Gerçi bu konularla ilgili önümüzdeki günlerde ayrı bir eleştiri yazısı yazarak Vali Yakup Canbolat’a şikayetlerini sizlerle paylaşacağım.

VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ’DAN BEKLENTİLERİM

Şimdi gelelim Mardin’de başarılı işlere imza atan ,halktan kopmayan ve sevilen bir devlet adamı olan şimdiki Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ile ilgili belentilerime.

Öncelikle şehrin yaşayan hafızası olan bizler gazetecilerle ilgili bir basın toplantısı yapılarak Bursa’ya dair beklentiler ve talepleri bizlerden dinlemesini bekliyorum.

Bir başta beklentim ise yine şehirlerin temsilcisi olan Muhtarla ilgili geniş kapsamlı bir toplantı yapılmasını bekliyorum.

Hatta bu muhtarla ilgili konuyla ilgili Osmangazi İlçe’sinin Dikkaldırımda başarılı ve sevilen 3 dönemdir Muhtarı olan Mustafa Özdarya’ya söylediğimde heyecanlandı.

Hatta bana Dikkaldırım Mahallesi Muhtarı Mustafa Özderya ’’Necmi bey hakikaten bizler onbirlerce kişiye hizmet etmeye çalışıyoruz ama sıkıntıları sorunları yerel yönetimlerle paylaştıktan sonra yapılmamasından dolayı çok zorlanıyoruz. Size örnek olay ise geçtiğimiz günlerde Mihraplı yolunun yakında ki otlarla ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerine defalarca söylememize ragmen 2 ayda otları zar zor temizlettirrdim. Sizin Vali beyle Muhtarları görüşme beklentisine uygun görürse şeref duyarız, çokda memnun oluruz ’’ dedi.

Yine T.C Bursa Valimiz Sn. Mahmut Demirtaş’dan beklentilerimden birisi de ovalarımıza sahip çıkılması ve kaçak inşaat,villa ve fabrikların ivedilikle yıkılması ve talan edilmesinin önlenmesini ümit ediyorum.

Yoksa Bursa’nın yeşil ve tarım şehri olmaktan git gite uzaklaşmaya ve yakında beton şehir olarak anılacaktır. Malumunuz pandemide tarımın ne kadar önemli olduğunu ayrıca şimdiki Rusya –Ukrayna savaşından sonra da tahıl koridorunun ne kadar önemli olduğunu bir kez müşahede olmuş olduk.

Yine bir başka Valimiz’den beklentim sade vatandaşların şikayetleri ve sorunları ile ilgili dinleyip cözüm üretmesi olacaktır.

Maalesef bu zamana kadar garip,gureba ve durumu iyi olmayan insanlarımızın sıkıntları ve sorunları için pekte ilgilenilmemesinden çokta şikayetci olan vatandaşlarımız vardı.

Devlet vatandanşlarına bu kapsamda baba şevkati ile sahip çıkmasını bekliyorum.

Zaten sosyal devlet anlayışı gereğide bunun olması gerekmektdir.

Ayrıca Bursa’da ki her kesimin Valisi olarak tüm STK’lara, Derneklere ve Akademik Odaları dinlerek şehrin mega sorunlarını cözmesi için gerekli adımları dinlenilmesi sonrasında cözüm için adımların atmasını bekliyorum. (Mesela Hızlı Tren hala Bursa’lılar kavuşamaması gibi)

Sonuç itibari ile Cumhurbakanlığı kararı ile Bursa’ya atanan T.C Bursa Valisi Sn. Mahmut Demirtaş’a yeni görevinin hayırlı olmasını ve başarıların devamanı temenni ediyorum.

YENİ BURSA VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ KİMDİR?

1965 yılında Kırşehir ili Çiçekdağı ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Çiçekdağı ilçesinde, orta ve lise öğrenimini Yozgat ili Yerköy ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu.

1990 yılı Aralık ayında Denizli Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Adaylık süresi içerisinde Yozgat-ÇayıralanKayseri-FelahiyeAnkara-Kızılcahamam ve Isparta-Atabey ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 1992 yılında 8 ay süre ile İngiltere’de inceleme ve araştırmalarda bulundu. Daha sonra sırasıyla Aksaray-Güzelyurt, Malatya-Pütürge ilçelerinde Kaymakamlık, Van ve Osmaniye illerinde Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2003 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’nda Mülkiye Müfettişi olarak göreve başladı. 03.08.2012 tarih ve 3511 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Adıyaman Valisi ve 01.06.2016 tarih ve 8864 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Adana Valisi olarak görev yapmasının ardından 09.06.2020 tarihli ve 274 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Mardin Valisi olarak atandı. Şimdi’de Bursa Valisi olarak atandı.

Vali Mahmut DEMİRTAŞ, evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Not. Yakında yeni yazımda Yıldırım İlçesinde ve Belediyesinde neler olur, yolsuzluk,ihale usulsüzleri ve ayyuka çıkan aşk dedikoduları neler konuşuloyor sizlerle paylaşağız. Bizlere sosyal medya ve mail yoluyla ulaşabilrisniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.