banner13

Gündemimizde #koronawirus ile ilgili salgını ile mücadele varken malasef dün gündeme gelen Ulu Camiide yapılan TV programı ile ilgili eleştirilere bende katılmak istedim.
Şimdiden zamanınızı aldığım için özür dilerim.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kacıncı hatası bunu saymakta zorlandım.
Bu kadar hassas bir dönemde coronovirüs ile mücadele ederken Ulu Caminin ortasında TV programı çekmekte neyin nesi?
Sizin hiç mi danışmanınız yok?
Mübarek Ramazan ayında milletin en kutsal yerinde program yapmakta ki amacınız ne?
Masa sandalye çıkartılarak milletin namaz kıldığı yerde cekim yapmakta neyin nesi!
Herhalde Başkan ALİNUR Aktaş'ın oruç başına vurdu.
Hadi TV cekimi yapacaksın bari caminin dışarsında coronovirüs tedbirlerine uygun bir ortamda çekim yap milletle alay gecer gibi bu yayın yapılması hakikaten akıl işi değildir.

Sonuç itibari ile bu yaşanan olay ile
Yıldırım bayezid hanın kemikleri sızlığını ifade etmek isterim.

Birde bu yayını yaptığı kişiler ise  haklarında onlarca konu üzerinden olumsuz olaylara ilgili  tartışılan ve konuşulan zamanında eski Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay ve eski özel kalem müdürü Ali Haydar Yıldırım'ın olması beni şaşırtmadı.

Neden bunu yazmak ihtiyacında bulunuyorum cünkü zamanında bu kişiler makamlarında ahmak keserken neler yaptığını yazan belkide Bursa'da tek gazeteci ben idim.
O günleri daha dün gibi hatırlıyorum.

Peki 4 yıl önce bu kişilerle ilgili ManşetX Gazetemizde neler yazdık işte o günkü köşe yazısı;

BURSA İL MÜFTÜSÜ PROF.DR MEHMET EMİN AY'A  SORULAR

15 Temmuz öncesinde çıkan gazetemizde Bursa Müftüsü Prof.Dr Mehmet Emin Ay'a bilge adamlar olarak sorular soracaktık. Ama Prof.Dr Mehmet Emin Ay cevap vereceğim demesine rağmen sorularımıza yanıt vermedi.

15 Temmuz akşamı istifa ettiğini açıkladı. Bizlerde soruları sonra sorarız dedik. Şimdide bu soruları tüm kamuoyu adına soralım!
1)Sevgili hocam Erguvan Derneği ile ilgili bundan önceki ve Fetö terör örgütü olarak üye olmaktan tutuklanan eski Vali Şahabettin Harput'un toplattığı 800.000 TL verdiği iddia edilen para nerde?

2-Bir ay önce Bursa İl Müftülüğü makamınıza gelen eski Vali Şahabettin Harput ve eski Orhangazi Rektörü Prof Dr Recep İleri sizi neden ziyarete geldi?

3-Ramazan aylarında her sene düzenlenen teravih namazlarını kıldırarak ayrı bir ajansa fatura kestirerek 1.500 TL her teravih namazı için para aldınız mı?
Ayrıca müftü olmanıza rağmen sivil toplum ve özel programlar için 3.000TL ile 10.000 TL'ye kadar kişilerden para talep ettiniz mi?

4- 1 Nisan görev süreniz bitmesine rağmen bir yıl görev süreniz neden uzatıldı kamuoyuna bunu neden duyurulmadı?

5-Özel kaleminiz olan İsmail Hakkı Bursevi Camii imamı olan Ali Haydar Yıldırım isimli kişi makamında olmayıp her zaman sizinle gezen ve özel işleriniz için ajansla çalıştığı ve TV programları için sponsor alarak kurumun ismini vererek para topladığı doğru mu?

6-Müftülük olarak imamlara cuma namazları sonrası para toplanmayan yerlerle ilgili soruşturma açıldığı ve bazı imamlara rotasyon yaptığınız doğru mu?

7-Yine bu ramazan ayında ülke genelinde önemli imamları ve hocaları çağırarak Büyükşehir belediyesini aldığınız paraları hocalara nasıl verdiniz? Neye göre paraları dağıttınız ve ne kadar para aldığınız iddia ediliyor?

Bu soruların cevabını tüm okurlarımız için soruyoruz. Gerçi özellikle hocaların paralarla haşır neşir olmasını ve yanlış yollara çekilmesinden dolayı bizlerde çok rahatsız olduk. Birde en güvendiğimiz hocalar bu iddialarla karşı karşıya ise kimlere güveneceğiz merak ediyoruz. Ayrıca Bursa İl Müftüsü Prof. Dr Mehmet Emin Ay ile ilgi bazı FETÖ'culara imam yaptığını da iddia edelim.'

İşte size 4 yıl önce Mansetx Gazetemizde çıkan köşe yazında yazılan konular aktardık.
Bakalım bu soruların cevapları noktasında Mehmet Emin Ay ve ALİ Haydar Yıldırım nasıl açıklamalar yapacak merak ediyoruz.
Şimdi de çıkmışlar Bursa' da sütten çıkmış ak gibi eski günlerdeki gibi Meydanı boş zannedip milletle resmen dalga geciyorlar.
Kimse kusura bakmasın ben buna müsaade etmem.

Bursa sahipsiz değildir.Herkes haddini bilsin.
Artık bu saatten sonra kimse mübarek kutsal dinmizi  kullarak para kazanma dönemini unutsun.
Yoksa böyle hatırlatmak durumunda kalırız.
Kimsenin Bursa’nın samimi mütevazi ve mütedeyyin insanlarını inancını sarsmaya bu rezaleti genç dimağlara yaşattmaya hakkı yoktur.

Sonuç olarak Bursa İl Müftüsü Sn İzani Turan hocamızada sormak isterim, hiçbir Devletin memuru TV sponsorluğu peşinden koşabilir mi?
Kendi makamını ve konumunu kullanarak çıkar ve menfaat noktasında adım atması normal mi?
İnanıyorum ki Bursa'da yaşanan bu nahoş olaylardan sonra Bursa İl Müftümüz İzani Turan varsa yanlış olaydan sonra gerekli ciddiyetle olayları araştırarak gerekli cezaların verilmesini temenni ederim.
Selam ve dua ile,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.