Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

Zuckerberg'in Kongre'ye ifade vereceği iddia edildi

Facebook'un kurucusu ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in veri gizliliği skandalı kapsamındaABD Kongresi'nde ifade vereceği iddia edildi.


CNN'in haberine göre, Zuckerberg ABD Kongresi'nden Facebook kullanıcılarının kişisel bilgilerinin izinsiz ve usulsüz kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından gelen talepler üzerine ifade vermeye karar verdi.


Adını vermemek kaydıyla konuşan bir Facebook yetkilisi, Zuckerberg'in senatörlerin sorularını yanıtlamak üzere birkaç hafta içinde başkent Washington'daki Kongre'ye geleceğini belirtti.


Zuckerberg'in Kongre'de ifade vermeyi kabul etmesinin, kişisel verileri toplayan diğer şirketlere yönelik baskıyı artırdığına işaret edilen haberde, ABD Senatosu'nun Facebook'un yanı sıra Google ve Twitter'ın CEO'larını ifade vermeye davet ettiği anımsatıldı.


Bu arada, İngiltere ve Avrupa parlamentoları da Zuckerberg'den konuyla ilgili kendilerine bilgilendirme yapmasını istemişti ancak Zuckerberg'in bu taleplere nasıl karşılık vereceği belirsizliğini koruyor.



Teknoloji hisseleri düşüyor


Haberin ardından Facebook hisseleri bugün de değer kaybetmeye devam ederken, Twitter ile Google'ın çatı kuruluşu Alphabet'in hisselerinde de düşüş görüldü.


TSİ 19.30'da 154,80 dolara kadar gerileyen Facebook hisselerinin bu saatte günlük kaybı yüzde 3,2'ye ulaştı. Böylece, veri skandalı nedeniyle Facebook hisseleri geçen pazartesiden bugüne yüzde 16,3 değer kaybetti.


Twitter'ın hisse başına değeri aynı saatte yüzde 9 düşüşle 29,05 dolara kadar gerilerken, Alphabet'in hisseleri de bu saatte yüzde 1,7 kayıpla 1.035 dolardan işlem gördü. ​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21