Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

BİLFEN ANTALYA LİSELERİNDE GERİ DÖNÜŞÜM İLE İNOVATİF SIFIR ATIK

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen “Çevrenin Genç Sözcüleri” programına katılan Bilfen Antalya Liseleri öğrencileri, doğanın daha çok duyarlı ve bilinçli tüketiciye ihtiyacı olduğu bilincinden yola çıkarak ülkemizdeki atık tekstili konusunu araştırdılar. Dünyada tekstil üretiminde başı çeken ülkemizde her yıl milyarlarca ton üretim yapılmakta olduğunu belirten öğrenciler; “Tüm dünyada her yıl tonlarca kıyafet atığı çıkmakta ve bu durum yeryüzü ve doğanın dengesi için tehlike arz etmektedir. Üstelik bu ürünler 200 yıl boyunca doğada yok olmamaktadır. Bu sorunun çözümü üzerine araştırmalarımıza başladık ve tekstil ürünlerini değerlendirmek üzere geri dönüşüm tesislerinde penye cinsi atıkların penye ipine dönüşebileceğini öğrendik. Buradan yola çıkarak evde atık durumunda kalmış penye kıyafetleri dönüştürerek farkındalık sağlamayı amaçladık.” dediler. 

12 duyarlı öğrenci ve 2 öğretmenin başlattığı kampanya sayesinde toplanan kıyafetler, Ballyarn Ergene Geri Dönüşüm Tesisinde penye ipe dönüştürüldü. Oluşan ip, ek gelire ihtiyaç duyan kadınlar tarafından örülerek kaktüs saksılarına dönüştürüldü.

Elde edilen gelir ZİÇEV’e bağışlandı

Ek gelire ihtiyacı olan kadınların geri dönüşüm ipleriyle ördükleri bu saksıların satılmasıyla elde edilen tüm geliri Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma (ZİÇEV) Vakfına bağışlayan Bilfen Antalya Lisesi öğrencileri, zihinsel engelli birçok çocuğun eğitimine de katkıda bulunmuş oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.