Öne Çıkanlar Engelsiz NECMİ İNCE Yürüyüş İnce Medya KORONAVİRÜS
banner13

IŞIK ÜNİVERSİTESİ YENİ AKADEMİK YILA MERHABA DEDİ

Işık Üniversitesi, yeni akademik yıla, Şile ve Maslak kampüslerinde düzenlenen açılış törenleriyle girdi. Yeni ve mevcut Işıklı öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği törende Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Süel, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Güreli, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş ile Işık Üniversitesi akademik ve idari kadrosu da hazır bulundu.

Açılış konuşmasını Öğrenci Konseyi Başkanı İpek Kardelen Çetinkaya’nın yaptığı törende ilk dersi; Van Gölü’ne özgü endemik İnci Kefali’nin neslinin korunmasına yönelik mücadelesiyle kamuoyunun yakından tanıdığı, değişim yolcusu ve sosyal girişimci, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, “İnci Kefalleri Asla Geri Dönmez” başlıklı konuşmasıyla verdi.

İnci Kefali’nin korunmasına yönelik mücadelesine ilişkin kilometre taşlarını aktaran Prof. Sarı, öğrencilere hayallerinden vazgeçmemeleri çağrısı yaptı. Konuşmasının ardından Sarı’ya üniversite adına teşekkür plaketi takdim edildi. Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın ilk dersi https://www.youtube.com/watch?v=VbQdGOXR90s adresinden izlenebiliyor.

‘Işık Üniversitesi’nin sahibi tüm Türkiye’dir’

Törende konuşan Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yeminli Mali Müşavir ve Avukat Hüsnü Güreli ise, Işık Üniversitesi’nin de kurucusu olan Feyziye Mektepleri Vakfı’nın köklü ve kesintisiz eğitim geleneğine vurgu yaparak, Işık Üniversitesi’nin arkasında hiçbir sermaye grubu ve aile bulunmadığını hatırlatarak, “Işık Üniversitesi’nin sahibi 81 milyonluk Türkiye ve sizlersiniz” dedi.

Işık Üniversitesi’nin tüm gelirini yine üniversiteye ve öğrencisine harcadığını hatırlatan Güreli, “Bu yıl on bininci mezununu veren üniversitemizin ve bizlerin en büyük amacı, sizlerin sadece Türkiye’de değil, dünyanın hangi ülkesinde olursanız olun başarı öykülerine imza atabilecek yüksek bir donanımla, iyi birer insan olarak mezun olmanızdır” diye konuştu.

‘Hayallerinizden asla vazgeçmeyin’

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş de öğrencilere seslendiği konuşmasında, üniversite döneminin, kişilerin hayatını şekillendirecek en önemli süreçlerden biri olduğunu vurgulayarak; öğrencilere, fark yaratabilecekleri en büyük gücün bilgi birikimi olduğu hatırlatmasında bulundu.

İbiş, “Bu süreçte bizlere düşen, hedeflerinize başarılı bir şekilde ulaşmanız için sizleri bilim, kültür ve sanatla donatmanın yanı sıra doğru yönlendirmektir. Sizlere düşen ise, sunduğumuz olanakları sonuna kadar kullanarak, hedeflerinize kararlılıkla, çok çalışarak doğru bir yönde ilerlemektir. Hedeflerinizden, hayallerinizden asla vazgeçmeyiniz. Bugün ilk adımını attığınız bu yolculukta, yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık ve ışıklı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.