Öne Çıkanlar bursa Kumdas Sanat Magazin Engelsiz
banner13

Oyun oynadılar, şarkı söylediler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Üsküdar Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve yılın projesi seçilen Tebessüm Kahvesi’ni ziyaret etti. Tebessüm Kahvesi’nde yaklaşık bir saat vakit geçiren bakan Selçuk, down sendromlu personel ile mangala oynadı. Gençlerin bakana şarkı söylemeleri renkli görüntüler oluşturdu. Bakan Selçuk özellikleri bakımından Türkiye’de örnekle gösterilen Engelsiz Yaşam Merkezi’ne de geçerek incelemelerde bulundu. Bakan Selçuk’un ziyaretine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de eşlik etti.

Üsküdar Barbaros Mahallesi’nde bulunan Tebessüm Kahvesi’ni gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile down sendromlu personel karşıladı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’u Tebessüm Üsküdar Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Tebessüm Kahvesi’nde, down sendromlu personel ile sohbet ederek işletme hakkında bilgi aldı.

Oyun oynadılar, şarkı söylediler

Tebessüm Kahvesi’nde yaklaşık bir saat vakit geçiren Selçuk, down sendromlu personel ile mangala oynadı.Çalışanlardan 2’sinin bakana şarkı söylemesi ise renkli görüntüler oluşturdu. Down sendromlu çalışanlar Bakan Zümrüt’ün kendilerini ziyaret etmelerini çok sevindiklerini belirttiler. Ziyaret sonra sonrası Bakan Selçuk’a mangal ile saray sultanları bebeklerinde hediye takdim edildi.

Tebessüm Kahvesi’nde gençler sabah 08.00–14.00 ve öğlen 14.00–20.00 saatleri arasında 5’er kişilik iki grup olarak iki vardiya şeklinde çalışıyorlar. Down Kafe’ de şu an 7 erkek, 3 kız toplam 10 downlu genç görev yapıyor. Proje çalışmasında downlu gençlere bu süreçte çalışmalarında rehberlik etmek, desteklemek, takiplerini yapmak ve organizasyonun yürütülmesi için Özel Eğitim Öğretmeni, işletme müdürü, 4 yardımcı personel ve 1 kasiyer görevlendirildi.

Engelsiz Yaşam Merkezi’ni de ziyaret etti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk daha sonra Fikir Sanat Köşkü ile Engelsiz Yaşam Merkezi’ne geçerek incelemelerde bulundu. Bulgurlu Mahallesi'nde yapımı biten ve 4.000 metre karelik kapalı alandan oluşan, hizmet anlamında Türkiye'de ilk ve tek olan Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi hizmete başladı.

Resmi açılışı önümüzdeki tarihlerde yapılacak olan merkezde engelli bireylerin rehabilitasyonu için tüm ayrıntılar düşünüldü. Kadın ve erkeklere yönelik 2 ayrı yüzme havuzu, akranlarla paylaşım odası, oyun eğlence odası, çok amaçlı etkinlikler salonu, okuma salonu, kafeterya gibi birçok bölümden oluşan merkeze aileler engelli çocuklarını emanet ederek kendi gündelik işlerini yapabilecek. Engelli birey sahibi ailelerin hayatını önemli ölçüde kolaylaştıracak, engelli bireylerimize sıcak bir yuva görevi görecek olan merkez yeşillikler içinde ve modern bir tasarımla inşa edildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un ziyareti sırasında Tebessüm Kahvesi, Fikir Sanat Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında geniş bilgi sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.