Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş KKTC Atlet turizm
banner13

Pandemi Döneminde Uzaktan Eğitim Modeliyle İslami İlimler Fırsatı

COVID-19 salgını dünyada birçok şeyi değiştirdiği gibi eğitimde de uzaktan eğitim modelini ön plana çıkardı. Yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdiği eğitim hizmetleriyle tecrübeli bir vakıf olan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı’nın eğitim kurumlarından biri olan İlmi Araştırmalar Merkezi – İLAM bünyesinde hizmet veren Hüdâyi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM) de 6 yıllık uzaktan eğitim tecrübesine sahip. Programa katılmak isteyenler için belli bir mezuniyet ve yaş sınırı şart koşmayan HUZEM, İslami ilimler alanında kendisini geliştirmek isteyen herkese pandemi döneminde de fırsatlar sunuyor.

Hüdayi Uzaktan Eğitim Merkezi (HUZEM), internet üzerinden sanal sınıflar ortamında İslâmi İlimler eğitimi veren bir sistemdir. Tefsir, Hadis, İlmihal, Akaid, Siyer ve Tasavvuf konularında kendisini geliştirmek isteyen ve fiziki olarak bir imkân bulamamış herkese ilâhiyat eğitimi veren HUZEM, 6 yıldır kesintisiz bir şekilde eğitim vermeye devam ediyor.

HUZEM’DE DERSLER NASIL İŞLENİYOR?

HUZEM’de dersler alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, istediğiniz her yerden, bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak takip edilebiliyor.

Dersler Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi’nin (İLAM) akademik kadrosunda yer alan, alanında uzman hocalar tarafından veriliyor.

İslami ilimler konusunda kendisini geliştirmek isteyen ve fiziki olarak bir imkân bulamamış kişilere ilâhiyat eğitimi veren HUZEM, “Giriş Seviyesi” ve “İkinci Seviye” olmak üzere, iki seviyeden oluşmaktadır. Her bir seviye 2 dönem yani 1 öğretim yılı sürmektedir. Her bir seviye, 14 hafta güz dönemi ve 14 hafta bahar dönemi olmak üzere toplamda 28 hafta ve 2 dönem sürmektedir.

İnternet üzerinden sanal sınıf ortamında görülen canlı dersler hafta içi akşam saatlerinde işleniyor. Aynı zamanda sisteme kaydedilen derslerin tekrarını öğrenci istediği zaman izleyebiliyor. Dönem sonunda internet üzerinden yapılan sınavda başarılı olan öğrencilere ise “HUZEM Sertifikası” veriliyor.

HUZEM’İN HEDEFİ NEDİR?

Temelde İslami ilimler eğitimi vermek üzere 2014 yılında kurulan HUZEM, 6 yıldır kesintisiz bir şekilde eğitim ve öğretim hizmetlerine devam ediyor. Amacı ilahiyat eğitimi vermek olan programda, bireylerin temel İslami ilimlerde belirli bir düzeye ulaşabilmeleri hedefleniyor. Dileyen herkesin katılabildiği HUZEM’den bugüne kadar 2500’den fazla öğrenci eğitim aldı. HUZEM’de güz ve bahar olmak üzere iki ayrı dönemden oluşan dersler 14-14 olmak üzere toplamda 28 haftayı kapsıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.