banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

TÜRKİYE’DEN DÜNYA LİSTESİNE GİREN EN GENÇ ÜNİVERSİTE

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri dahilindeki 17 kriterden 11’i baz alınarak, 2017 yılı sonu itibarıyla gerçekleşen verilerin değerlendirildiği THE-Times Higher Education University Impact Rankings, dünyanın en saygın Uluslararası Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu olan Times Higher Education tarafından gerçekleştirildi. Sıralamanın amacı üniversitelerin toplumsal etkisini ölçmek.

Japonya, Finlandiya, Kanada gibi eğitimde lider ülkelerin üniversitelerinin de önüne geçti.

İstinye Üniversitesi, elde ettiği bu başarı ile Boğaziçi, Koç, Sabancı gibi Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile birlikte sıralamada yerini aldı. İstinye Üniversitesi Japonya, Finlandiya, Kanada gibi eğitimde lider ülkelerin üniversitelerinin de önüne geçti.

Genç bir üniversite olmasına rağmen dünyadaki köklü üniversitelerle beraber 300 bandında yer alan İstinye Üniversitesi, gelecek hedeflerine doğru hızla ilerleyen bir üniversite olduğunu bu başarısı ile doğruluyor.

Kaliteli Eğitim kriterinde, Türk üniversiteleri arasında ilk üçte

İstinye Üniversitesi’nin, özellikle Kaliteli Eğitim kriteri ile sıralamada öne çıkması dikkat çekti. İSÜ, üniversitelerin eğitim dünyasına yönelik çalışmalarla topluma katkılarını değerlendiren bu kriterde en yüksek derecesini alarak, Türkiye’den katılan üniversiteler arasında ilk üçte yer aldı.

Kurulduğu günden bu yana topluma değer katmak, bilim ve eğitim ile toplumu dönüştürmek misyonu doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren ve hızla hedeflerine ulaşan İstinye Üniversitesi, şimdi de, uluslararası saygın değerlendirme kurumu tarafından dünya sıralamasına alınma gururunu yaşıyor.

İstinye Üniversitesi Hakkında

İstinye Üniversitesi, “MLPCareGrubu”nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Üniversite, öğrencilerine var olan güncel ve geniş tabanlı tüm bilgileri aktarmanın yanı sıra; her akademik bölüm için ayrı ayrı güçlü bir donanım sağlamayı ve eğitim-araştırma performansı ile ulusal ve global anlamda yeni bilgi üretimine katkıda bulunarak, Türkiye’nin ve dünyanın seçkin üniversiteleri arasında yer almayı hedefliyor. Öğrenci odaklı eğitim anlayışını üniversitenin tüm süreçlerinde uygulayan İstinye Üniversitesi, bilim ve araştırma merkezi olma vizyonu doğrultusunda, bilimin sınırlarını genişletmeyi ve bilimsel gelişmelerden edinilen bulguları toplumun refahı için paylaşmayı ve uygulamayı amaçlıyor. Öğrencilerini, MLPCare Grubu bünyesinde yer alan Liv HospitalMedical Park ve VM Medical Park hastaneleri başta olmak üzere, üniversitede edindikleri yetenekleri kullanabilecekleri çalışma ortamlarına yönlendiren İstinye Üniversitesi; geleceğin yetkin, yaratıcı ve ileri görüşlü bireylerini yetiştirerek, toplumumuzun sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişiminde önemli bir rol oynamayı ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21