Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

BİRLEŞİK KRALLIK’TAN YENİ İŞ HEYETLERİNİ BCCT TÜRKİYE’DEKİ FIRSATLARLA TANIŞTIRIYOR

Türkiye pazarını daha yakından incelemek, faydalı iş bağlantıları kurmak ve yeni iş birlikleri geliştirmek için ziyaret eden firmalar, BCCT ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Ajansı (DIT) işbirliğinde gerçekleştirilen birebir görüşme ve networking organizasyonlarına katıldı. BCCT CEO’su Emrah Öz ise, iş heyeti ziyaretlerinin Türkiye’de yeni yatırımlar ve iş fırsatları için çok verimli bir atmosfer yarattığını ifade ederek, yerli firmaların piyasa bilgisi, uygulama pratiği ile İngilizlerin yenilikçi teknolojisi, tasarım ve Ar-Ge kapasitesi birleştiğinde başarılı işbirliklerinin geliştiğine dikkat çekti.

Ticari Heyette yer alan havacılık ve savunma sanayinde faaliyet gösteren M&I Materials şirketinden Steve Wright, yüz yüze görüşmeye dayalı bu tür organizasyonların şirketlerin yeni işbirliklerine ilham kaynağı olduğunu, BCCT’nin özenli firma eşleştirmeleri sayesinde, tahminlerinin ötesinde fırsatların kapılarını araladıklarını ifade etti. Şehir planlamacılığına blockchain çözümler sunan Urban Chain firmasından Somayeh Taheri ise, Türkiye’de var olan kaliteli iş gücünün, bu ülkeyi ticari olarak tercih edilir konuma getirdiğini belirtti. Londra merkezli bakım ve kozmetik ürünleri şirketi Natural Serenity şirketinden, Vahid Tayefi ise Türkiye pazarına en doğru şekilde girebilmek için Türkiye’den iş ortakları arayışında olduklarını dile getirdi. Yüksek tüketici potansiyeli ve ekonomik yapısının yanı sıra, sahip olduğu çeşitlilik, Türkiye’yi özellikle kozmetik firmalarının ilgi odağı haline getirdiğini belirterek. Bu ziyaret sırasında Türk firmalarıyla yaptıkları görüşmelerde birkaç potansiyel alıcı ile temas kurduklarını söyledi. Heyet lideri David Wright, Türkiye’deki ekonomik potansiyelin ve pek çok sektör için var olan fırsatların Birleşik Krallık firmaları için cazip olduğunu dile getirirken BCCT ve konsolosluk tarafından sergilenen özenli çalışmadan duydukları memnuniyetin de altını çizdi.

BCCT’nin, her iki ülkedeki şirketlere sunduğu ticari danışmanlık hizmeti kapsamında Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye ziyaretler sürecek. Bu ziyaretlerde, ağır makine sanayi, otomotiv, enerji, hızlı tüketim ürünleri, çevre teknolojileri, sağlık, inşaat, iletişim teknolojileri gibi alanlarındaki firmalar Türkiye’de iş imkânları ve ortaklık arayışları için yaptıkları görüşmeleri potansiyel projelere dönüştürüyor. İngiliz firmalarla yeni işbirlikleri fırsatlarını inceleyen Türk firmalar, bu tür organizasyonların, ülkeler arası ekonomik faaliyetleri güçlendirerek, Türk firmalarının yurtdışına açılmalarına kolaylık sağladığını dile getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.