banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

BTSO'dan Kardeş Ülke Azerbaycan ile İş Birliği Protokolü

BTSO, üyelerini uluslararası alanda güçlü bir konuma taşımak amacıyla gerçekleştirdiği işbirliği protokollerine devam ediyor. BTSO ve AZPROMO arasındaki anlaşma, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğindeki ‘Türkiye-Azerbaycan İş Forumu’nda gerçekleştirildi. Türkiye ve kardeş ülke Azerbaycan arasındaki ticaret hacmini 2023 yılına kadar 15 Milyar doların üzerine çıkarmak amacıyla 11 farklı anlaşmanın imzalandığı programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov’un yanı sıra Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, DEİK Başkanı Nail Olpak, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, BTSO Meclis Üyeleri Ali Faruk Çolak ve Süleyman Uzun ile çok sayıda davetli ve iş insanı katıldı.

“KARDEŞLİĞİMİZ TİCARETİMİZLE GÜÇLENECEK”
Protokol, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan ve AZPROMO Başkanı Yusif Abdullayev arasında imzalandı. Muhsin Koçaslan, ikili işbirliği anlaşması ile Bursa şehri ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesini hedeflediklerini vurguladı. Koçaslan, “Kardeş ülkemiz Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 2023 yılına kadar 15 milyar doların üzerine çıkaracak önemli bir program gerçekleştirildi. Azerbaycan İhracat ve Yatırım Destek Kurumu ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma da kentimiz ve Azerbaycan arasındaki ticari işbirliğinin teşvik edilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla, her iki ülkede gerek yeni ilişkiler kurulması gerekse mevcut ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunmayı hedefliyoruz. İşbirliğimiz, Türkiye ile kardeş ülke Azerbaycan arasındaki ticaret hacmini daha da geliştirmek adına büyük anlam taşıyor. Kardeşliğimiz bundan sonra ticaretimizle daha da güçleneceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

BURSA VE AZERBAYCAN ARASINDAKİ TİCARİ İLİŞKİLER GÜÇLENECEK
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Azerbaycan İhracat ve Yatırım Destek Kurumu arasında imzalanan ikili işbirliği anlaşması ile Bursa ve Azerbaycan arasındaki ticari ilişkileri güçlendirerek, iş birliklerinin genişletilmesi, ihracat ve yatırımların teşvik edilmesi alanlarında ortak çalışmaların yürütülmesini amaçlıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21