Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

CİNSİYET ÇEŞİTLİLİĞİ FİRMALARI BÜYÜTÜYOR

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), firmalara yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA programı) kapsamında başlatılan eğitim programının dördüncüsü UTİB ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Ufuk Batum tarafından verilen eğitim programına 12. TechXtile Start-Up Challenge programında kurumsal kategoride ilk 3 finalistle birlikte, 11. TechXtile Start-Up Challenge kapsamında ödül almaya hak kazanan ancak, pandemi nedeniyle programdan faydalanamayan firmalar katıldı.

CİNSİYET ÇEŞİTLİLİĞİ VURGUSU

Kadınların iş hayatında erkeklere nazaran daha titiz ve çalışkan olduğunu vurgulayan Program Koordinatörü Ufuk Batum, “Kadın çalışanlar, erkeklere göre takım çalışmasında, çalışanlarla olan ilişkilerinde ve kaliteli iş yapma konularında daha önde. Detaylara fazla önem verdiklerinden dolayı belirli konularda hızlı aksiyon alamadıkları düşünülüyor ve bu yüzden yönetici pozisyonlarında kadınlar daha az yer alıyor. Cinsiyet çeşitliliğini artıran firmalar, rakiplerine kıyasla daha çok gelişebilir ve büyüyebilir” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR İLE İLİŞKİSİ YADSINAMAZ’

Katılımcılar ile Dünya Ekonomik Forumu’nun bu alanda yayımladığı raporu da paylaşan Ufuk Batum, “Bu rapora göre bir kadın ile bir erkeğin maaşı 2 bin 133 yıl sonra eşit olabilecek. Bu veri, iş dünyasındaki kadın erkek eşitsizliğini gözler önüne seriyor. Kadının iş dünyasındaki yeri, kültür konusuyla yakından ilişkili. Örneğin Japonya’da kadının iş hayatında yönetici pozisyona gelmesi zordur. Aynı göreve gelse bile erkekle aynı maaşı alması mümkün değildir. Aslında Japonya, gelişmiş ve refah seviyesine ulaşmış bir ülke ama fazla gelenekçi. Türkiye’ye baktığımızda ise durum, bu şekilde işlemiyor. Kadın kendini ispat ettikçe kültür değişebilir, kırılabilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21