Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

“İNGİLİZCE FIRSATIM” PROGRAMI’NDA 150 GENÇ EĞİTİME BAŞLADI

Esas Holding’in sosyal yatırım birimi olan Esas Sosyal, Esas Holding’in sorumlu vatandaşlık değerini, Şevket Sabancı ve ailesinin topluma yatırım vizyonu ile birleştirmiştir. Günümüzde mevcut sosyal etki yatırımı anlayışının Türkiye’deki örneği olan Esas Sosyal; toplumsal sorunlar için ortak çözümler üretmeyi amaçlamaktadır. Gençlik ve istihdam alanında odağına ortak çalışmaları ve araştırmaları alarak, İlk Fırsat ve İngilizce Fırsatım programlarını geliştiren Esas Sosyal, bu Programların çevresinde aralarında kurumsal ve ayni destekçiler, katılımcılar, mentorlar, mezunlar, STK yöneticileri, İK profesyonelleri ve eğitmenlerin de yer aldığı 500 kişiyi aşan büyük bir ekosistem geliştirmiştir.

2016 yılında İlk Fırsat Programı ile başlayıp, gençlerin istihdamında yüksek bir sosyal etki yarattıktan sonra, Esas Sosyal’in “Gençlere Fırsat Eşitliği” yaratma misyonundan yola çıkarak geliştirdiği “İngilizce Fırsatım” Programı, işverenler tarafından daha az bilinen devlet üniversitelerinde okuyan gençlerin işe geçişlerinde en çok eksikliğini hissettikleri konulardan biri olan İngilizce eğitimine destek olmayı hedefliyor. Program kapsamında gençlerin, 12 ay süresince 3 kur online canlı sınıflarda İngilizce eğitimi alarak en az orta seviyede yabancı dil bilgisi ile mezun olmaları amaçlanıyor. İngilizce Fırsatım, bir dil programı olmanın ötesinde öğrencilere okuldan işe geçiş süreçlerini kolaylaştıracak eğitimler ve İngilizce CV hazırlama, bire bir İngilizce, mülakat koçluğu gibi deneyimler sunan kompakt bir kişisel gelişim programı olma özelliğini de taşıyor. 

Hayırlı Sabancı Desteğiyle hayata geçen İngilizce Fırsatım Programı’na Türkiye’nin 81 ilinde bulunan 124 farklı devlet üniversitesinden 6.500 genç başvurdu. Titizlikle gerçekleştirilen ön değerlendirme sonrasında yapılan telefon mülakatlarında İngilizce öğrenme isteği yüksek olan gençler programa kabul edildi. %85’i İstanbul dışındaki şehirlerde yaşayan ve 54 farklı üniversitede okuyan katılımcıların en çok öğrenim gördüğü üniversiteler; Bursa Uludağ Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olurken bölüm farkı gözetmeksizin yapılan değerlendirmeler sonucu belirlenen 150 katılımcının %75’i kadınlardan, %25’i ise erkeklerden oluşuyor. 

Programa dahil olan gençler, 11 Mart’ta gerçekleştirilen oryantasyon etkinliğinde birbirleriyle tanışıp Esas Holding üst yönetimiyle bir araya gelmelerinin ardından 15 Mart haftasında ilk derslerine başladı.

Programa destek veren Hayırlı Sabancı, İngilizce Fırsatım Programı’nın gençler için çok faydalı olduğuna inandığını dile getirirken; “Gençlerin kendilerini geliştirmek için attığı adımlar beni her zaman çok heyecanlandırmıştır. İş nedeniyle ailece Almanya’ya yerleşme kararı aldığımız yıllarda yabancı dille tanıştım. Yurt dışına yerleşmeyi bırakın, seyahat için dahi gitmenin zor olduğu 80’li yıllarda tanımadığınız bir ülkede, lisan bilmeden yaşamak çok zorlu bir süreç. Bu süreci kolaylaştırmak adına hemen bir lisan kursuna yazıldım. İşte o lisan kursu da Berlitz Dil Okulu idi. O gün Almanya’da başladığım lisan öğrenme serüvenime iş için yerleştiğimiz İngiltere’de de devam ettim. Yabancı dil öğrenirken ciddi ve disiplinli çalışmanın yanında çokça pratik yapmak da gereklidir. Bilirsiniz ki “yabancı dil nankördür”, lisanı öğrendikten sonra peşini bırakmamak gerekir. Lisan öğrenmenin yaş, yaşam şartı ve yaşadığınız yerden bağımsız olduğunu yaşayarak tecrübe etmiş biriyim. Özellikle hayatınızın daha başlarındaysanız, yapacağınız ilk şey yabancı dil öğrenmek olmalıdır. İngilizceyi öğrenmek iş imkânlarını çoğaltırken aynı zamanda özgüven sağlayarak hayatı kolaylaştırıyor. Benim gençlere önerim lisan öğrendikten sonra da asla peşini bırakmamaları. Unutmamalıdır ki bir lisan, bir insan demektir. Hayat bir yolculuk ve bu yolculukta yanınıza alabileceğiniz en güzel, en değerli şeylerden biri lisan öğrenmektir. İngilizce Fırsatım Programı ile gençlere bu fırsatı verdiğim için çok mutluyum. El birliğiyle açtığımız bu kapının gençlere bolluk ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı ise “Gençler bizim geleceğimiz… Gençleri desteklemenin ve eğitimli gençlere işe geçişlerinde destek olmanın önemini her fırsatta vurguluyoruz. Esas Sosyal olarak, Sayın Şevket Sabancı’nın vizyonu ile sürdürdüğümüz İlk Fırsat Programı ile özellikle Anadolu’daki devlet üniversitelerinden yeni mezun gençlerin, okul sürecinde iyi bir İngilizce eğitimi alamamalarının işe girişlerinde bir engel olarak karşılarına çıktığını gözlemledik. Bu sorunun damarlarına inmeyi hedefledik ve Sayın Hayırlı Sabancı’nın desteği ile İngilizce Fırsatım Programını geliştirdik. Bu yola çıkarken amacımız gençlerin yaşadıkları sorunlara bir çözüm modeli oluşturmaktı. İngilizce Fırsatım Programını hazırlarken yabancı dil eğitiminin yanı sıra kariyer yönetimi eğitimi, MS Office programları, İngilizce CV hazırlama ve İngilizce mülakat koçluğu gibi destekleri de program içerisine dâhil ettik. Gençler bu programdan mezun olduklarında Berlitz tarafından verilen dil yeterliliğini gösteren dünya çapında geçerliliği olan bir sertifikaya sahip olacaklar. Ayrıca İngilizce Fırsatım Programı kapsamında eğitmenlerle, farklı üniversitelerdeki akranlarıyla ve iş dünyasından profesyoneller ile bir araya gelerek network yapabilecek, kendilerini geliştirerek yetkinliklerini arttırabilecek ve program sonrasında iş dünyasına donanımlı birer genç olarak dâhil olabilecekler. Geleceğimize yapacağımız en önemli yatırımın eğitim yatırımı olduğuna inanıyorum. Doğru alana odaklanarak ihtiyaca yönelik çözümler oluşturmaya, gençlere fırsat eşitliği yaratarak gelişimlerine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Program ile ilgili tüm detaylara www.ingilizcefirsatim.org adresinden ulaşılabilir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21