Öne Çıkanlar BUSİAD Engelsiz Yankı futbol DİKKAT
banner13

"Rusya’nın seyahat kısıtlaması en geç 1 Haziran’da bitmeli"

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan seyahat kısıtlaması gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kısa süre önce Moskova’da söz konusu belirsizliğin giderilmesi yönünde Rus mevkidaşları ile yoğun diplomatik temaslarda bulunmuştu. Rusya’dan Türkiye’ye uçuşların kısıtlanması ile ilgili iş dünyasından da tepkiler var. Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Gürkan Gözmen, belirsizliğin turizmle birlikte iki ülke arasında uzun yıllara dayanan ticari ilişkilere zarar verdiğini söyledi. 

 

“Uçuş kısıtlaması en geç 1 Haziran’da sona ermeli”

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TDKD Başkanı Gürkan Gözmen şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin salgınla ilgili almış olduğu tedbirler meyvelerini veriyor. Vaka sayılarındaki ciddi düşüş ve halkımızın gayreti salgını önemli ölçüde kontrol altına almamıza olanak tanıdı. Devlet yetkililerimizin kısa süre önce Moskova’da gerçekleştirdiği temasların kısa süre içerisinde sonuç vereceğini temenni ediyorum. Söz konusu durum turizmle birlikte ticari ilişkilerimize ciddi zarar veriyor. İhracatçı sektörlerimiz her yıl Rus ithalatçıların ana paydaşı olduğu büyük etkinlikler düzenliyor. Rusya’daki turizm bölgeleri yerli turistlere hizmet vermek istiyor. Bu son derece doğal bir durum ancak küresel ticarette denge unsurunu göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyorum. Geçen yılın aralık ayında Rusya’daki günlük vaka sayıları yaklaşık 30 bin civarında iken herhangi bir seyahat kısıtlaması söz konusu değildi. Her iki ülkenin turizm ve ticari ilişkileri özelinde karşılıklı olarak daha fazla yara almaması ve belirsizliğin bir an önce ortadan kalkması için bizler elimizden gelenin fazlasını yapmaya bugünden hazırız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.