Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

Trakya'nın Holstein süt ineği Türkiye'nin her bölgesinden talep görüyor
Trakya’nın en büyük hayvan pazarı Havsa Canlı Hayvan Pazarı, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricisi için büyük önem taşıyor. Hayvan yetiştiricileri, Türkiye’nin her bölgesinden Trakya’nın Holstein ırkı süt ineğinin talep gördüğünü belirtiyor.

Havsa Canlı Hayvan Pazarı, her hafta cumartesi günü sabahın erken saatlerinde kuruluyor. Hastalıklardan ari bölge olan Trakya bölgesi, hayvancılık açısından Türkiye’nin her bölgesinden büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricisi tarafından ilgi görüyor. Bazı haftalar bulaşıcı hastalıklardan önlem için kapatılan hayvan pazarı, genel olarak yılın büyük kısmı faaliyette oluyor.



“Trakya’dan Türkiye’nin her bölgesine hayvan gidiyor”

Kasap Mehmet Ergin, Havsa Canlı Hayvan Pazarı’nın Trakya’nın en büyük hayvan pazarı olduğunu belirterek, “Bizim bölgemiz için bu pazar ekonomiye değer katıyor. Bazen ara ara pazar kapandığı zaman esnaflar kan ağlıyor. Holstein süt inekçiliği bu bölgeden başladığı için ilk olarak. Türkiye’nin her bölgesinden alan oluyor. Trakya’dan Türkiye’nin her bölgesine hayvan gidiyor. Anadolu’dan hayvan gelmiyor bu pazara. Hastalıklardan ari bölge burası” ifadelerini kullandı.



“Pazar insanın derdine deva”

Pazardan memnun olduğunu belirten Serdar Özvatan ise, “Pazar insanın derdine deva, satıcıyla üreticiyi bir arada buluşturan, peşin para döndüğü zaman sıkıntının olmadığı bir alışveriş yeri. Devletin hayvancılık politikasından memnunuz. Devlet, damızlık ve ithal gebe düve konusunda küçük işletmeleri pek fazla desteklemiyor. 10 hayvanı olan bir ailenin 15 hayvan sayısına yükselmesi için destekleme politikası uygulanması gerekir. Bu uygulama olursa hem köylü köyde kalacak, göç aramayacak. Yoksa büyük işletmeler kendi politikalarını beceremedikleri için kapatıyorlar. Ama biz küçük işletmeler zarar etsek de bu işi yapıyoruz” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21