Cumburbaşkanı ve Ak Parti Genel Başknı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarında yaptığı hizmetlerine bakıldığında halkın en çok memnun kaldığı alanlardan birside sağlık hizmetleri oldu.

Sağlık'ta reform adımlarıyla 2002 yılında iktidara gelen o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik sitseminde SSK ve Bağ-kuru birlişetirdi.

Sonrasında da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına bağlanarak hizmet vermeye başladılar.

İşte o zamandan bu zamana 20 yılda Ak Parti İktidarında sağlıkta önemli hizmetler yaparak yoluna devam etti.

Bu kapsamda Sağlık Hizmetlerinde eski hastanelerin yenilenmesi kapsamında Sağlık Bakanlığı önderlğinde yeni yapılacak hastanelerin yapılma şekli ise yeni uygulama sokulan ve devlete masarafı olayan yap işlet devlet sistemi ile sağlık yatırımlarında önemli projeleri de hayata geçirdi.

Bu sayede özellikle ülke genelinde yeni yapılan yaklaşık 10 Şehir Hastanesi ile ülkemizi etkisi altına alan pandemiyle yani covid 19 salgınında çok ciddi katkıları oldu.

Bu yapılan hastaneler ile ilgili ise olumsuz eleştiriler olarak ise hastanelerin devlet hastanesi olmadığı,bu hastanelerin bedelsiz olarak şirketlere tahsis edildiği ve Hazine arazileri üzerine şirketlerin yapmasına ve bu hastanelerde Sağlık Bakanlığınında da kiracı olmasına tepki gösterenler vardı.

Sonuç itibari ile bu projelerin hayata geçmesinde Ak Partinin kuruluşunda da görev alan Sağlık Bakanı olarak önemli hizmetler yapan Erzurum Milletvekili Prof.Dr.Recep Akdağ'ında ciddi katkıları oldu.

Şimdi gelelim asıl konumuza....

Sağlıkta bu yatırımlar olurken özel hastanelerde de ciddi rant kavgaları ve devletten ciddi destekler almak için hastane yapma girişiminde bulunan yüzlerce hastane türedi.

Bu özel hastaneler ülkemizde faaliyet gösteren 577 özel ve vakıf hastanelerinde başta olmak üzere devletten sgk anlaşması ile destek verdiği yine özel sağlık siğorta kuruluşları ile yaptıkları milyon tl sözleşmeler ile çok ciddi rantlara ulaşmaktadırlar.

İşte ülkemizdeki özel hastaneler ve özellikle şubeleşen ve merkezleri Ankara'da ve İstanbulda olan bu hastanelerin sahibleri iel ilgili çok çiddi şikayetler gelmetedir.

Hatta bu hastanelerde sıkıntı yaşayan hasta yakınları hastene çalışanlarına sizleri Sağlık Bakanlığına şikayet edeceğim dediğinde 'gidin istediğiniz yere şikayet edin' sözlerini alaycı bir şekilde söylerek bizlere bişe yapamazsınız tavrında olan malesef bir çok özel hastene var.

İşte onlardan biriside gecenlerde benimde başımdan geçti.

Bilmeyenler olabilir hemen açıklayayım...

Olay Bursa Medical Park Hastanesinde Hastane Müdürü Metin Aslan ile yaşandı.

Konu ise bir okurumun yaşadığı sıkıntıyı cözmek için hastane müdürü olan kendsine yakışık olayan kelimler söyleyen Metin Aslan ile yaşandı.

Medical Park Hastanesi'nde annesi ve babası covid hastası olan bir ailene yakını aradı.

Anne babası ile ilgili hiçbir bilgi alamadığını söyledi. Bu konuda yardımcı olmamızı talep etti.

Bizde Medical Park Hastanesi Genel Müdürünü Metin Aslan aradık.

Kendisine hastanenizde yatan hasta yakınları bilgi alamadıklarını söyledik.

Aman Allahım sen misin bunu söyleyen!

Koskoca Medical Park Genel Müdürü Mete Aslan'ı arayıp rica etmemize rağmen yakınlarını gerekli bilgi veriyoruz sizin aramanıza gerek yok!

Yakışık olmayan bir üslupla telefonu kapatın dedi.

Biz gazeteci olarak böyle sorunlarla karşı karşıya kalıyorsak vatandaşın vay haline!

Son sözüm olarak Medical Park Hastanesi sahiplerine buradan uyarıyorum bu anlayışla bir hastane yönetilmez.

Bu yazıyı sosyal medyadan yazdıktan sonra onlarca okurum hem özelden hemde genel mesajlar gönderdiler.

Bu olay sonrasında özel hastanelerde yaşanan faiş fiyat politikalarından yaşadıkları zulümleri aktaranlar oldu.

Ayrıca özel hastenlerin para kazanmak için göz göre göre ameliyat olmaması gereken hastayı nasıl ameliyatettikleri şikayet edenler mi ?

Yine normalde bir tahlil olması gereken hastaya onlarca tahlil yaptırıp develeti zarara uğratmak ve faiş tahlil üçretleri almak mı dersiniz?

Ayrıca yine hastanın evde tedavi olması gerekirken sırf devletten para almak ve hastadan da para almak için fuzuli hastanede özel odada da yatrımak mı dersniz?

Daha nive onlarca sıkıntı ve sorun sadece Bursa'da başta özel hastaneler Medical Park,Doruk Tıp Hastanesi,Medicana Hastanesi vs. hastanelerden ciddi şikayetler ve devleti zarar uğratmadan dolayı hasta yakınlarının şikayetci olduklarını iletelim.

İşte size bir örnek yaşanmış bir olay ...

Yer Doruk Hastanesi...

Şikayet şu,Yıldırım Doruk Hastanesinde bir bayan doğum yapmış ama 3 ay sonra devlet hastanesine başka bir rahatsızlık için gittiğinde Doruk Hastanesinde yatışı görüyordu.

İşte size vatandaşın yaşadığı ve devletti zarara soktuğunu söyleyen bir vatanaşın ididiasını aktardım.

Zaten kayıtlar incelendiğinde de bu olayın ortaya çıkacağı aşıkardır.

Ne günlere kaldı....

Hatta yine dün akşam ismini vermiyeçeğim bir okurum Medical Park Bursa Hastanesinde covid 19 şüplesi olarak test yatırdığını ve kendisine şayet testi pozitif çıkarsa favicovir isimli ilaçını alması gerektini söylemişler.

Buraya kadar her şey normal ama bu ilaçı inceleyen ve sonrasında da kullanma tarihi gecen ilaçta yeniden etiket pasıldığı ve hastalara verildiğini bizlere aktardı.

İşte okurmuzun bize gönderdiği o yazısı....

''9.10.2021 tarihinde aksam medical park acil servisinde muayne oldum .Covid testi yaptirdim islemlerim bittikden sonra bana bu ilaci verdiler.Eğer testiniz pozitif cikarsa kullanmamı soylediler.Eve gelip ilaci kontrol ettigimde kutu nun üstündeki son kullanma tarihi etiket ile basılmış ve satılamaz yazisi vardı.Etiket de yazan skt 12/2022 buraya kadar her sey duzgun ama etiketi sokduk altinda son kullanma tarihi 18.07.2021 yazdigini gordum.Bu kadar basit olmamali insan sagligiyla oynamak size yazma geregi duydum eger sayfanizda ve köşenizde paylasirsaniz sevinirim.''

İşin açıkcası bu ilaç Sağlık Bakanlığı tarafından 1 yıldır kaldırıldı.

Hatta Dünya Sağlık Örgütüde bu ilaçı yasakladı.

O zaman akıllarda nasıl oluyorda bu ilaç hala piyasada bende anlamış değilim.

Malum Abd bu ilaçın yan etkisi olduğu ve 8 er tane 2 gün boyunca içilmensininde insan sağlığına sıkıntılara sebeb olacağı için kaldırılırken Medical Park Hastanesi ve doktorları bu ilaçları neden hastalara veriyor?

Buradan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr.Fevzi Yılmaztepe ve yetkilieri göreve davet ediyorum.

Ayrıca yine Bursa'daki özel hastaneler denilmişken yine iddilara göre kamuda görevli doktorların izin alıp özel hastanede çalışması için sadece Doruk Hastanesi doktorları için izin verildiği doğru mu ?

Ak Parti Bursa Milletvekili Dr.Mustafa Esgin Doruk Hastanesinin ortaklarından birisi olması bu süreçde etkisi varmı?

Kamuoyu adına soruyoruz...

Ayrıca buradaki özel hastanelerde çalışan hastane müdürleri ve yetkilileri ile ilgili hasta yakınlarının hastalarla ilgili bilgi verilmediği için çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar.

Bunuda yetkililere iletelim...

Bu arada bir teşekkürüm de olacak.

Bizler özel hastaneler müdürülerine ulaşamazken geçtiğimiz günlerde Bursa İl Sağlık Müdürü Dr.Feyzi Yılmaztepe'ye bir hasta yakını yoğun bakımda yer olmadığı için bana yardımcı olmam için gece yarası bana ulaştı.

Bende sağolsun Bursa Sağlık İl Müdürü gecenin geç vakti olmasına rağmen ilettiğim talep için yardımcı oldu.

Hatta bu yoğun bakımda yer bulamadığımız hasta ile ilgili genç bir hasta olmasına rağmen yoğun bakımda yer bulunmasına rağmen hastamız hastamız hayatı kaybettti.

Alalh rahmet eylesin...

Evet ne hala geldiğimizi siz görün...

Özel hastane müdürlerine ulaşamazken kamu hastanelerin il müdrüne ulaşıyoruz.

Bunun için özel hastanelerdeki bu vurdun duymaz hareketler ve devleti zarara uğratan kurum ve kuruluşlarla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve müdür yardımcılarının çok çiddi cezalar ve yaptırımlar yaparak adımlar atılmalıdır.

Bizler halkın sıkıntılarını ve sorunları yazmaya devam edeceğiz.

Selam ve dau ile,,,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21