banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

19 MAYIS’IN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için ilk tören, Heykel Meydanı’nda yapıldı.

Törene; Kaymakam Mehmet Zeki Koçberber, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Mikail Sarıkaya, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yıl kutlama programı, Mustafakemalpaşa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ekrem Uğurlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından stadyumda devam etti.

Burada, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ekrem Uğurlu, bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletin makus talihinin döndüğünü, kutsal vatan topraklarının kurtarılması için sonu zaferle neticelenen büyük bir mücadele başlatıldığını söyledi.

Uğurlu; “ Binlerce şehit ve gazinin kanıyla kurtulan vatanımız Cumhuriyet ile taçlanmış, o da gençlerimize emanet edilmiştir. Cumhuriyetimiz, gençlerimizin ellerinde yükselecektir ” dedi.

Öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonların okunduğu törende; Belediye Spor Karate Takımı ve okulların halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.

Büyük heyecana sahne olan 100 metre koşusunda ise erkeklerde Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi’nden Emre Zeybel, kızlarda ise Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Sümeyye Akbal birinci oldu.

19 Mayıs programı, atletizm, şiir, kompozisyon, satranç ve tek pota basketbol yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21