Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

2015 Yılının En Çok Satan Kişisel Gelişim Kitabının Devamı 'Mutluluk Kulübü - Gelişim' Şimdi Raflarda

Ceres Yayınları tarafından piyasaya sürülen “Mutluluk Kulübü Gelişim”, mutluluğun öğrenilebilir bir olgu olduğunu pozitif bilime dayanarak ve pozitif psikoljden güç alan bir içerikle anlatıyor. Yaşama baktığınız yeri değiştirmek için tasarlanan “Mutluluk Kulübü - Gelişim”, tekrar tekrar okunacak bir başucu kitabı.

“Mutluluk Kulübü, mutlu insanlardan çok,  mutluluğa cesaret ile niyet edenlerin kulübüdür,” diyeli üç yılı geçmiş diyen yazar Müge Çevik, son kitabı Mutluluk Kulübü – Gelişim için; “Ne mutsuzluğu yok etmek mümkündür ne de bu sayede mutluluğu yakalamak. Mutluluğu öğrenmek için yapılacak en akıllı iş mutsuzluğa birkaç basamak yukarıdan farklı bir bilinç ile bakmaktır. Bu kitap bu basamakları birlikte çıkmak ve yaşama baktığımız yeri değiştirmek üzere tasarlanmıştır.” Ve kitabında hayatta her şeyin zıddıyla mevcut olduğunun altını çizen yazar, “Zıddıyla mevcut olmayan hiçbir şey yoktur. Yaşam, ölümün varlığı ile en büyük zıtlığı kendisinde barındırır.  Kitapta da anlattığım gibi, örümcek ağına tutulmuş bir böceğin Tanrı’ya kurtuluş için duasıyla, örümceğin doymak için duası aslında aynı Tanrı’yadır. Böyle bir zıtlığın olduğu dünyada mutluluğu öğrenmek demek bu zıtlıkları yönetmeyi ve kendi en iyini ortaya çıkarmayı hayata birkaç boyut yukardan bakmayı öğrenmek demektir. Bu yüzden mutluluk öğrenilebilir diyorum” diyerek kitabını özteliyor.

“Mutluluk” kavramıın son zamanlarda esen kişisel gelişim furyasında daha çok dillendirildiğine, yozlaştığına ve ticarileştiğine dikkat çeken Müge Çevik, işin bilimsel kısmının pek konuşulmadığının da altını çiziyor.  Ve pozitif psikolojinin son yıllarda geliştirdiği hatta mutluluk yerine iyi oluş diye tanımladığı durum ölçümlenebilir, arttırılabilir ve geliştirieşebilir bir şey olduğunu söylüyor. Yazar, bu gerçeklikten hareketle, “Yıllardır mutluluk benim işim diyen ve mutluluğun öğrenilebilirliğini savunan bir koç ve yazar olarak bana yeniden, bilimi yanıma alarak söz söyleme görevi düştüğüne inanıyorum. Şu an okuduğunuz bu kitap; bu inancımın, mutluluğu ticari bir kavram olmaktan çıkartıp bir gelişim yolculuğu olarak bir kez daha ve daha güçlü, derinlemesine anlatma ihtiyacımın sonucudur. Bu kitap boyunca aksiyona ve büyümeye dayalı bir duygu durumundan bahsediyor olacağım. Nasıl yapacağız kısmını ise 7 adımda özetlemeye çalışarak kişinin kendi yaşadıklarını gözden geçrimesine yardımcı olmaya çalışacağım.

Müge Çevik ayrıca, “Okuyucular kitapta kişisel gelişim nedir, neden ortaya çıktı ve hatta nereden çıktı? Mutlulukla ne ilgisi var, her gün rüştünü daha güçlü ispat etmekte olan pozitif psikoloji mutluluk, olumluluk ve bunun öğrenilebilirliği ile ilgili neler diyor hepsini ve tabii ki Mutluluk Kulübü’nün özünü bulacaklar” diyerek mutluluğu öğretebileceğini değil, mutluluğun öğrenilebilirliğini iddia ediyor.

Editöre Not:

Müge Çevik Kimdir?

2012 yılında Şapka Koçluk Eğitim Danışmanlık’ı kuran Müge Çevik, iş hayatındaki deneyimini kurumsal eğitimlere taşırken aynı zamanda Mutluluk Kulübü Koçluk Grubu deneyiminin ilk seanslarına başlamıştır. Bugüne kadar verdiği 4000 saatten fazla bireysel koçluk deneyimi ile Profesyonel Akredite Koç̧ / PCC unvanı hakkını kazanmıştır. Halen 500 saatten fazla keynote, 5000 saate yakın bireysel ve kurumsal gelişim danışmanlığı tecrübesiyle kurumlara ve bireylere gelişim yolculuklarında danışmanlık yapmaktadır.  Çevik, 2015 yılında Mutluluk Kulübü, 2016 yılında ise İlişkisi Var kitabını piyasaya sürdü. Son olarak 2015 yılında en çok satan kişisel gelişim kitabı Mutluluk Kulübü kitabından sonra 2018 yılı ekim ayı itibariyle bu kitabın devamı niteliğinde olan Mutluluk Kulübü Gelişim kitabını çıkardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21