Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

23 NİSAN'A ÖZEL ÇOCUKLARA YÖNELİK BAHAR AKTİVİTELERİ

Neticede bugün onların günü ve onları mutlu etmek için yapabileceğimiz pek çok şey var. Neredekal.com keşif rehberi editörleri, 23 Nisan’a özel, çocuklarınızı ve sizleri mutlu edecek aktiviteleri derledi :

1 – Lunaparka gidin
Söz konusu çocukları mutlu etmek olunca, onlara sizinle yapacakları pek çok aktivite mutluluk verecektir; ancak lunaparkların mutlulukla ilişkisini de es geçmek olmaz. Çarpışan arabalar, hız trenleri ve daha nice eğlence araçlarıyla donatılmış olan lunaparklarda onlarla birlikte siz de kendi çocukluğunuza dönebilirsiniz. Bunun için son dönemlerin en popüler eğlence merkezlerini tercih edebileceğiniz gibi, daha nostaljik lunaparkları da ziyaret edebilirsiniz. Hatta oradayken çocuklarınıza pamuk şeker ve dondurma gibi yiyeceklerle minik jestler yapmayı da ihmal etmeyin.

2 – Balık tutun
Pek çok ailede babaların keyifle yaptığı aktivitelerden biridir balık tutmak. Çocuğunuzla birlikte balık tutmak ise çok farklı bir mutluluk verir. Oldukça durağan bir aktivite olması onunla bol bol sohbet etmenize, işin incelikleri hakkında bilgi vermenize ve ona yeni bir şeyler öğretmenize olanak sunar. Böylece siz de günün sonunda çocuğunuzla aranızdaki bağın daha da güçlendiğine tanık olursunuz. Hatta belki çocuğunuz bu aktiviteden o kadar keyif alır ki artık balık tutmak sizin bir ritüeliniz haline bile gelebilir.

3 – Doğa yürüyüşü yapın
Özellikte şehirde yaşayan çocuklar artık doğal ortamdan oldukça uzak bir yaşam sürüyor. Bu durum da, ağaç türlerinden ormanda yaşayan canlılara kadar birçok bilgiyi yalnızca kitaplardan okudukları kadar bilmelerine sebep oluyor. Burada ailelere düşen görev, çocuklarını daha fazla doğal ortamlara götürmek oluyor. Doğa yürüyüşü ise hem çocukların doğayla tanışmasına olanak sunuyor, hem de sizin onlarla keyifli bir gün geçirmenize vesile oluyor. Siz de çocukların bayramı olan 23 Nisan’da, onlarla şöyle uzun bir doğa yürüyüşüne çıkabilir, birlikte keyifli saatler geçirebilirsiniz.

4 –  Oyuncak Müzesi’ni gezin
Oyuncakların çocuklar için ne kadar değerli olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki ya oynamaktan bu kadar keyif aldıkları bu nesnelerin bir de hikayeleri olduğunu bilmek onları heyecanlandırmaz mı? Eğlendirirken bilgilendiren oyuncak müzeleri bu nedenle çocuklar için ilginç bir deneyim yaşatıyor. Hatta yalnızca onlar değil, siz ebeveynler de tarihe yakından tanıklık etmiş olacaksınız. Eğer İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi şehirlerde yaşıyorsanız, bu yıl 23 Nisan’da keyifli bir oyuncak müzesi ziyareti planlayabilirsiniz.

5 – Bisiklete binin
Bahar aylarının hiç şüphesiz en keyifli aktivitelerinden biridir bisiklete binmek. Sahilde sokakta ya da bahçede nerede olduğunuzun hiçbir önemi yoktur bisiklet sürmeniz için. Bunu çocuğunuzla yapmanız ise çok özeldir. Eğer çocuğunuz bisiklet sürmeyi biliyorsa birlikte sınır tanımadan asılırsınız pedallara. Bilmiyorsa da unutmayın, ona bunu öğretmek, yanında olduğunuzu hissettirmek için harika bir zamandır. Böylece bu yıl 23 Nisan’ı onlar için unutulmaz kılabilirsiniz.

6 –  Kurabiye pişirin
Havanın kötü olduğunu ya da dışarı çıkamayacak kadar yorgun olduğunuzu varsayarsak, bu durumda size tavsiyemiz çocuğunuzla evde kaliteli zaman geçirmeniz olacaktır. Unutmayın çocuğunuzun her gün yapılan aktivitelerden farklı bir şeyi yapıyor olması ve üstelik bunu sizinle birlikte yapması tahmin ettiğinizden çok daha değerli olacaktır. Bu durumda onunla evde yapabileceğiniz aktiviteleri düşünün. Mesela birlikte kurabiye, kek yapabilir ya da dilerseniz onların hayal gücünü geliştirecek farklı aktiviteler bulabilirsiniz.

7 -  Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret edin
Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’nı böyle bir günde ziyaret etmek çocuğunuz için oldukça anlamlı olur. Ziyaretiniz esnasında tıpkı bir rehber gibi ona saray hakkında bildiğiniz her şeyi aktarırsanız, hem yaşamı boyunca unutmayacağı bilgiler almasını sağlayabilir hem de tarihe olan merakını arttırabilirsiniz. Böylece çocuğunuz okul kitaplarında okuduğu saray hakkında daha fazla bilgi sahibi olur, Atatürk sevgisini öğrenir ve içinde bir araştırma isteği uyanır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21