Öne Çıkanlar ORHANGAZİ incemedya Engelsiz NİLÜFER BELEDİYESİ Teknoloji
banner13

Adel Kalemcilik Çevre Dostu Uygulamaları ile  Sürdürülebilir Geleceği Destekliyor

Türkiye'de nesillerin gelişimine eşlik eden Adel Kalemcilik, özündeki İyilik değerinden beslenerek Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedefleri içinde de yer alan İklim Eylemi ve Nitelikli Eğitim konularını sahipleniyor, bu alanlarda sürdürülebilir projeler gerçekleştiriyor. 

Titizlikle yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmalarıyla ön plana çıkan Adel Kalemcilik, tüm operasyonlarında çevre ve doğa dostu bir anlayış benimsiyor. Bahçe sulaması için yağmur sularını kullanan şirket, atık su arıtımında ileri teknolojilerden faydalanırken, atık su kalitesini ve miktarını düzenli biçimde takip ediyor. Üretim tesisinde oluşan her tür üretim ve ofis atığının geri dönüşümü sağlanırken, alternatif materyal seçeneklerinden faydalanılarak ambalaj kullanımı azaltılıyor. Adel Kalemcilik’te ağaç cidarlı kalem üretiminden ortaya çıkan odun talaşı buhar kazanında değerlendirilerek enerjiye dönüştürülüyor ve tesisin toplam enerji ihtiyacının yarısı bu yolla karşılanıyor. 

Kaynakların tükenmesine engel olmayı hedefleyen şirket, tüm ağaç cidarlı kalemlerinin üretiminde sadece endüstriyel kullanım amacıyla yetiştirilen, FSC1 sertifikalı ağaçları tercih ediyor. Adel Kalemcilik böylece geleceğe ve doğaya yatırım yaparak ormanların gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunuyor.

Son olarak 2020 senesinde çocuklar adına geleceğe iz bırakmak için 23 Nisan’ın 100. Yılı anısına hayata geçirdiği İyilik Ağacı Ormanı projesi ile Adel Kalemcilik, Ankara ve Mersin’de toplam 80 bin ağaç tohumunu drone teknolojisiyle toprakla buluşturdu.

Orman Haftası ve Ağaç Bayramı’nda tüm iş süreçlerinde çevreye duyarlı bir anlayış benimsediklerinin altını çizen Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler; “50 yılı aşkın tecrübemizle sektörün öncü firması olarak, iş yapış şeklimizin çevreye duyarlı olmasına çok önem veriyoruz. Çocuklara daha güzel bir dünya bırakmak için tüm iş süreçlerimizde doğa dostu bir anlayış benimseyerek ve sürdürülebilirlik ilkelerine uygun hareket ederek geleceğe iz bırakıyoruz” dedi. 

Adel Kalemcilik’in sürdürülebilirlik politikasıyla ilgili detaylı bilgiye www.adel.com.tr/tr/surdurulebilirlik/cevre-ve-iklim  adresinden ulaşabilirsiniz.

1FSC® (Forest Stewardship Council - Orman Yönetim Konseyi), ormanların gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması için dünya genelinde sorumlu orman yönetimini teşvik eden bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.