Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

Anne-Kız kapibaraların en büyük zevki yüzmek ve brokoli yemek!
70 kg’a çıkan kilolarıyla sevimli kemirgenler kapibaraların, dünyanın en büyük faresi olarak Guinness rekorlar kitabına girdiğini biliyor musunuz? 1,5 metreye varan boyları ve dev bir fareyi andıran cüsselerine rağmen hayvanlar aleminin en dost canlısı üyesi olan kapibaralar, suyu ve yüzmeyi de çok seviyorlar. Türkiye’nin ilk kapibaraları ise İstanbul Akvaryum Amazon Yağmur Ormanları temasında kendilerine özel oluşturan alanda özellikle çocukların ziyaretçi akınına uğruyor.

İri cüsseleriyle ilk defa görenleri hayrete düşüren kapibaralar dev fareler olarak bilinseler de sevimlilikleri, insan ve diğer hayvanlara karşı dost davranışları ve hiç durmayan kemirme tutkularıyla dikkat çekiyor. Ayaklarındaki perdeler sayesinde hem suda hem de karada yaşama özelliğine sahip bu sevimli kemirgenlerin yetişkinlerinin kilosu 70 kg’a kadar çıkabiliyor. Hatta dünyanın en iri kapibarasının 91 kilo olduğu tescil edilmiş durumda… Birbirleriyle iletişim kurarken köpeklerin havlamasına ve insanların ıslığına benzer sesler çıkaran kapibaralar o kadar evcil ve cana yakın ki, Güney Amerika’da evcil hayvan olarak evlerde de yer edinmiş.

Türkiye’nin ilk kapibara ailesinin menüsü: mısır, brokoli, elma ve muz!

Kökeni Güney Amerika olmasına rağmen sık ve sert tüyleri nedeniyle -25 derecede bile yaşayabilen kapibaralar, iyi yüzücü olmalarıyla da dikkat çekiyor. Bir anne ve kızından oluşan Türkiye’nin ilk kapibaralarını ağırlayan İstanbul Akvaryum, Yağmur Ormanları’nda onlara özel bir alanda onları ziyaretçileriyle buluşturuyor. Özellikle çocukların ve ailelerin görmeden geçemediği kapibara ailesi, mısır, brokoli, elma ve muza bayılıyor. Günde ortalama 3 kilo sebze ve meyve yiyen kapibaraların beslenme saatini kaçırsanız da üzülmeyin çünkü dünyanın bu en büyük kemirgenlerini beslenme saati dışında, bambu dalları ve alfalfa gibi bitkileri zevkle çiğnerken de yakalayabilirsiniz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.