Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

ANNELER GÜNÜ BULUŞMASI

AK Parti Bursa Milletvekili, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi ve Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu Başkanı Avukat Emine Yavuz Gözgeç, Anneler Günü vesilesiyle, Balkan ve Rumeli camiasının Bursa’daki kadın üyeleriyle bir araya geldi.


Merinos AKKM Gölpark’da gerçekleşen buluşmaya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcıları Mustafa Sayılgan ve Gülten Doğrul’un yanı sıra BALKANTÜRKSİAD, RUMELİSİAD, RUMELİFED, BTTDD Bursa Şubesi, BAL-GÖÇ, BATISİAD gibi şehrin önde gelen 22 farklı Balkan ve Rumeli kökenli sivil toplum kuruluşunun kadın üyeleri katıldı.


Anneler Günü öncesi gerçekleşen buluşmanın açılışında konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Gözgeç, “Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlar ile Rumeli’den gelen kardeşlerimiz, bu ülkenin göçmeni değil, bu ülkenin asli evladıdır” dedi.


“Demokrasisine sahip çıkan kadınlar dün de vardı, bugün de var”


Milli iradeye sahip çıkan kadınların dün de bugün de var olduğunu belirten Gözgeç,“Bizim kadim medeniyetimizin oluşmasında, Cumhuriyetimizin kurucu unsurları arasında Balkanların ayrı bir önemi olmuştu. Bizim medeniyetimiz çok farklı kültürleri içinde barındıran, ihya ve inşa eden medeniyettir. Kadın-erkek ayırmadan insanı yaratılmışların en şereflisi gören bir anlayışla, kadınlarımız daima erkeklerle omuz omuza hayatın içinde olmuştur. Hastaneler, camiler, sebiller, mektepler, kütüphaneler yaptırarak, toplumun inşasında önemli roller üstlenen vakıf kuran kadınlarımız var. Kurtuluş Savaşı’nda cephe gerisinde olduğu kadar cephede de savaşan kahraman kadınlarımız var. 15 Temmuz Hain FETÖ Darbe Girişimi’ne karşı da kadın-erkek hep birlikte karşı durduk. Cumhurbaşkanımızın ‘halkın gücünün üstünde bir güç tanımıyorum, topunuz, tüfeğiniz, neyiniz varsa gelin. Milletimizi meydanlara davet ediyorum’ çağrısıyla, milli iradesine sahip çıkan, demokrasi kahramanı kadınlarımız var” diye konuştu.


Reform niteliğinde gelişmeler yaşandı


Anneliğin sadece bir çocuğu dünyaya getirmekten ibaret olmadığına dikkat çeken Gözgeç, “Annelik aslında yetiştirdiği çocuklarla adeta bir toplumu inşa eder. Bu nedendir ki, güçlü aile, sağlıklı, huzurlu bir toplumun temelidir. Güçlü ailenin, güçlü kadınlarla oluşacağı inancıyla AK Parti Hükümetleri olarak kadınlarımıza dair reform niteliğinde adımlar attık” dedi.


Kadınların, ekonomik hayata katılımının önemine işaret eden Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti iktidarları döneminde bu noktada yapılan çalışmalardan örnekler verdi. Gözgeç, sözlerini, “Var olan değerlerimize sahip çıkarak, kadın-erkek hep birlikte geleceğimizi inşa edeceğimize yürekten inanıyorum” diyerek tamamladı.


Aktaş, “Çocukları, annelerinin gözünde hep çocuktur”


Programa katılan ve Balkan-Rumeli kadınlarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek programı düzenleyen AK Parti Bursa Milletvekili Gözgeç’e teşekkürlerini ileten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Buradaki herkes için annesi çok önemlidir. Annelik gerçekten çok önemli bir makam. Ana duasını almak bizim inancımızda da çok önemli yeri olan bir konudur” diye konuştu.


Hayattayken annesi ile olan anılardan örnekler veren Belediye Başkanı Aktaş, “Belediye başkanı olabilirsiniz, milletvekili olabilirsiniz, çok önemli bir işadamı olabilirsiniz, bürokrat olabilirsiniz ama o anneniz, sizi karnında 9 ay taşıyan değil midir? Anneniz değil midir her halinizi sizinle paylaşan, size destek veren? Çocukları, anneler için her zaman çocuktur, hangi makama gelirse gelsinler” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.