banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

Bursa AB Bilgi Merkezi, Prof. Dr. Emre Alkin’i İş Dünyası ile Buluşturdu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Bursa AB Bilgi Merkezi, Akademisyen, Ekonomist ve Yazar Prof. Dr. Emre Alkin’i Bursa iş dünyası ile buluşturdu.

AB Türkiye Delegasyonu finansal desteği ile uygulanmakta olan, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın desteklenmesi projesi kapsamında 1997 yılından bu yana Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, önemli etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından "Türkiye-Avrupa Ekonomisi ve Nasıl Bir Büyüme ile Geleceğe Yürümeliyiz?” konulu seminer düzenlendi. Ekonomi dünyasının duayen ismi Prof. Dr. Emre Alkin’in konuşmacı olarak yer aldığı seminere Bursa iş dünyası yoğun ilgi gösterirken etkinliğe ayrıca  BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Aytuğ Onur ve Alparslan Şenocak, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit ile Meclis Divan Katibi Hakan Batmaz da katıldı.

“EKONOMİ DAHA YAVAŞ BÜYÜYECEK”

Prof. Dr. Emre Alkin, seminerde Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan güncel gelişmelere ilişkin tespitlerini paylaştı. Dengelenme, disiplin ve değişim üzerine inşa edilen Yeni Ekonomi Programı’nın gerçekçi temellere dayandığını kaydeden Emre Alkin, programı yüksek katma değer yaratan, kaynakları etkin ve kamu maliyesini ekonomi için doğru şekilde kullanan bir model olarak tanımladı. Gelecek dönemde Türkiye ekonomisinin daha yavaş büyüyeceğini belirten Alkin, "Bundan sonra Türkiye'nin kabul edilebilir büyüme hızı eskiden olduğu gibi yüzde 5-7 arasında değil, yüzde 3 ila 5 arasında olacak.” dedi.

“GEÇİŞ SÜREÇLERİNDE DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR”

Çok hızlı ve yüksek büyüme dönemlerinden kontrollü büyümeye geçiş süreçlerinin özel sektör açısından zorlu olabileceğine dikkati çeken Alkin, firmaların bu duruma hazırlıklı olmaları gerektiğini söyledi. Bu süreçte finansman ve yatırımların önceliği konusunda doğru kararlar verilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Alkin, “İş insanlarımızın şirketlerini basiretle yönetmeleri lazım. Özellikle finansman konusunda veya yatırımların önceliği konusunda doğru kararlar verilmiyor. Burada harcama ile yatırımı da birbirinden ayırt etmek lazım. Borç almak ayıp değil, fakat bu borcun nerede kullanıldığını çok iyi bilmek lazım.” diye konuştu.

Katılımcıların ilgiyle dinlediği seminer, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21