Öne Çıkanlar bursa NECMİ İNCE Belediye sağlık Yankı

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, ARAMA VE KURTARMA EKİBİNİ KURDU

MEMAKUB adı verilen ve 24 kişiden oluşan Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği, Bursa’daki okullarda yaşanacak olası acil durumlarda arama, koruma, kurtarma ve tahliye faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi’nin (İSGB) birlikte düzenlediği eğitime katıldı.

Bir hafta boyunca süren eğitimlerle Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği (MEMAKUB) gönüllülerine, enkaz üzerinde arama, güvenlik önemleri alma, sesli ve görüntülü arama kurtarma, tahliye, koruma vb. konularda bilgiler ve uygulamalı eğitimler verildi.

Binadan iple inen, dağda arama yapan, enkazda arama kurtarma eğitimi alan öğretmenler, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddeler ile arama kurtarma malzemeleri hakkında da bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi bünyesinde oluşturulan arama ve kurtarma birliği okullarda yaşanabilecek muhtemel bir deprem veya afet durumunda ilk müdahaleyi yapmak üzere eğitildi. Öğretmenler ihtiyaç halinde AFAD ekiplerine de yardım edecekler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.