Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Bursa’da iPhone’cular Burgerdan, Android’ciler Pizzadan Vazgeçmiyor

29.10.2018, İstanbul

Mobil internetin hızlı yükselişi e-ticareti de hareketlendiriyor. Bugün Yemeksepeti’nin günlük aldığı 100 bin siparişin yüzde 76’sı artık mobilden geliyor. 2018 Eylül itibarıyla; Yemeksepeti uygulaması IOS’ta 4 milyon kez indirilirken, Android’te ise 5,6 milyon kez indirildi.

Yemeksepeti COO’su Nedim Nahmias; “Günümüzdeki teknoloji trendlerine baktığımızda, mobil alışveriş, video içerikler, lokasyon bazlı pazarlama, kişiselleştirme gibi kavramların giderek daha yoğun bir şekilde karşımıza çıktığını görüyoruz. Yemeksepeti olarak başarımızın altında yatan en önemli nedenlerden biri yeni teknolojileri hiç vakit kaybetmeden iş süreçlerimize entegre edebilmemiz ve bu sayede kullanıcı odaklı hizmetlerimizi her an en üst seviyede tutmayı başarabilmemiz. Tüm çalışmalarımızı yaparken aklımızdan şunu hiç çıkarmıyoruz: Yemeksepeti kullanıcısının karnı aç ve kan şekeri düşük. Bu sebeple bizim için zaman çok değerli. Yemeksepeti mobil uygulaması aynı Yemeksepeti gibi, kullanıcılarımızın karınlarını en hızlı ve kolay şekilde doyurabilmesi için tasarlandı. Yemeksepeti üzerinden yapılabilen her şey mobilde de yapılabiliyor” diyor.

Bursa mobil siparişlerde iPhone dedi

Mobil deyince malum, Android’ciler ve iPhone’cuların tatlı rekabetlerini hatırlatmaya gerek yok! iPhone ve Android kullanıcılarının mobil alışkanlıklarına dair birçok araştırma yapıldı. İki mobil kullanıcısının aralarında bazı farklar olduğunu biliyoruz.

Yemeksepeti, Android ve iPhone kullanıcılarının yemek tercihlerini merak etti ve 68 kentteki mobil kullanıcısının siparişlerini inceledi. Mobilden gelen sipariş sayılarına göre Bursa, en çok mobil siparişin verildiği altıncı kent olarak dikkat çekti.

Mobil üzerinden 820 bin siparişin verildiği Bursa’da siparişlerin %58’i iPhone’dan %42’si ise Android’den geldi.

iPhone’cular daha çok sipariş veriyor, daha çok harcıyor

Bursalıların mobildeki sepet tutarlarına bakıldığında ise, iPhone’cuların Android’cilere göre yemeğe biraz daha fazla harcadığı görülüyor: iPhone kullanıcıları, Android kullanıcılarına göre sepet başına ortalama yüzde 13 daha fazla harcıyor.

iPhone’cular ve Android’cilerin ortak tercihi: Burger

iPhone’cular ve Android’ciler ortak bir lezzette buluşuyor ve en fazla sipariş sayısıyla burgeri liderliğe taşıyorlar.

Bursa’daki Android kullanıcılarının toplam siparişleri içerisindeki burger sipariş oranı yüzde 14 iken; iPhone kullanıcıları burgeri biraz daha seviyor ve Android’cilere göre yüzde 5 daha fazla sipariş ediyorlar. iPhone kullanıcılarının toplam siparişlerinin yüzde 19’u burger siparişlerinden oluşuyor.

Bursa’da pizza ve çiğ köftede Android üstünlüğü

Bursa’da her iki uygulamanın kullanıcılarının en sevdiği ikinci lezzet olan pizza siparişlerinde Android’ciler ipi göğüslüyor. Android’ciler toplam siparişlerinin yüzde 13’ünü pizzadan yana kullanırken; iPhone kullanıcıları ise onları yüzde 3 geriden takip ederek toplam siparişlerinin yüzde 10’unu pizzaya ayırıyorlar.

Ayrıca Anadolu topraklarından tüm ülkeye yayılan efsane lezzet çiğ köfte Bursa’da da mobil siparişlerde en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor. Çiğ köftesiz sipariş sipariş değildir diyen Android’ciler iPhone kullanıcılarına göre 2 kat daha fazla çiğ köfte siparişi veriyorlar.

iPhone’cular tatlı ve kahve tutkunu çıktı

Her yaştan insanın sevdiği, mutluluk kaynağı olarak da adlandırılan tatlı, her iki kullanıcının siparişlerinde önemli bir yere sahip. Tatlı hem iPhone hem Android kullanıcılarının en çok tercih ettiği 4. lezzet oluyor.

Bursa’da kullanıcıların çikolata, dondurma ve kuru pastayı da içeren tatlı siparişleri incelendiğinde ise; iPhone’cuların tatlılara Android’cilerden daha fazla düşkün olduğu ortaya çıkıyor. iPhone kullanıcılarının toplam siparişlerinin yüzde 8’i tatlı siparişlerinden oluşuyor ve Android’cilere göre 2 kat daha fazla tatlı siparişi veriyorlar. Android kullanıcılarının toplam siparişleri içerisindeki tatlı sipariş oranı ise yüzde 4.

Kahve siparişlerinde de iPhone kullanıcıları önde gidiyor. iPhone’cular Android’cilerden 2 kat daha fazla kahve siparişi veriyor.

iPhone’cular salata ile formunu koruyor

Bursa’da her iki mobil uygulamanın kullanıcıları hafif ve diyet lezzetleri siparişlerinden eksik etmezken, salatayı baş tacı ediyorlar. iPhone kullanıcıları salata çeşitlerini Android’cilere göre 2 kat daha fazla tercih ederek salataya düşkünlüklerini gösteriyorlar.

Gençler sipariş şampiyonu

Mobil siparişlere bakıldığında her yaş grubuna rastlamak mümkün. Bursa’da verilen siparişlerde yaş kırılımları incelendiğinde hem Android’ten hem de iPhone’dan gelen toplam siparişlerin 21-25 yaş aralığında olduğu görülüyor. Bu yaş aralığında en çok sipariş verenler ise 22 yaşında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21