Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

BURSA'YA YENİ BİR EĞİTİM KURUMU DAHA

Çağın ihtiyaçları doğrultusundaki eğitim modeliyle, 11 şehirde toplam 17 yerleşke ve 37 şubesindeki 475 derslikte, 10 bin 200 öğrenciye hizmet veren MY Kolej, yeni bir eğitim yatırımını daha hayata geçirdi. Anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve anadolu lisesini bünyesinde barındıran 33 derslik ve 700 öğrenci kapasiteli MY Kolej Bursa Kampüsü açılışını, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bursa protokolü yaptı.


Türkiye’nin 11 farklı şehrindeki 17 yerleşkesinde 37 şubesiyle hizmet veren Murat Yıldırım Eğitim Kurumları’nın Bursa’daki ikinci kampüsünün açılışı yapıldı.


Konak Mahallesi Lise Sokak’ta yer alan ve 33 derslikli ve 700 öğrenci kapasiteli MY Kolej Bursa Kampüsü açılışına; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Murat Yıldırım Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yıldırım, Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, milletvekili aday adayları, öğretmenler, öğrenciler, eğitim camiasının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Murat Yıldırım, “En önemli yatırım insana yapılandır”


Programın açılışında konuşan ve kampüsün Bursa’nın en iyi yerinde olduğuna işaret eden Murat Yıldırım Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yıldırım, insana yapılan yatırımım önemime işaret etti. İnsanı şekillendirenin de eğitim olduğunu belirten Yıldırım, “Eğer insanın kafasına, kalbine, insanı doyuracak olan midesine hitap edemezseniz, başarılı olamazsınız. Bu düşünceyle milletimize nasıl katkı sağlarız, öğrenciler bu şekilde nasıl fayda sağlar diye yola çıktık. Bizi farklı kılan milli ve yerli esas anlayışımızdır. Milli değerlere sahip, vatanına ve insanına sahip çıkabilecek bir nesil yetiştirmek amacıyla yola çıktık. Bunda iddialıyız” dedi.


Yıldırım, “Veliler MY kalitesine güveniyor”


Velilerin “MY kalitesine” güvendiğine işaret eden Yıldırım şöyle devam etti:


“Güvenilir bir limanız. Velilerimiz, çocuklarının kendi düşünce tarzlarına göre yetişecek, eğitim alacağına inanıyor. Hem ilmi hem de sosyal yönde erdemli bireyler yetiştirerek, özbenliğini ortaya koyacak nesiller yetiştirmek için bu okulları açtık ve açmaya da devam edeceğiz. Bursa’da sağlık meslek lisemiz var. Gelecek yıl da büyük bir kampüs açıyoruz. Alpiş İnşaat ile ortaklaşa yapacağız. Gelecek yıl burası hazır hale gelecek ve biz Bursa’ya büyük katkı sağlamaya devam edeceğiz. Rahmetli babam burada askerlik yapmıştı. Bizim gözümüz hep Bursa’daydı. İnşallah daha büyük katkılar koyacağız. Yerli ortaklarımız var. Kendilerini eğitim camiasından seçiyoruz. Tebeşir tozunu yutan kalem tutan kişilerle eğitim anlayışımızı sürdürüyoruz. Bize emanet edilen yavrular bizim emanetimizdedir. Biz onları çağın üstesinden gelecek şekilde, kökü sağlam ve dalları geniş bir ağaç gibi meyve verebilecek bir şekilde yetiştireceğiz.”


Yıldırım’ın ardından konuşan ve eğitim ile sağlık alanlarında kat edilen mesafenin, ülkelerin gelişmişliğiyle doğru orantılı olduğuna dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Açılan bu eğitim yuvasının hayırlar getirmesini diliyorum. Ankara dönüşü bu yatırımın hikayesini dinledim Murat ağabeyimizden. 30 yıllık bir hikayesi var. Ben gerçekten heyecan ve gururla dinledim kendisini. Kendisi siyasi bir büyüğümüz ama aynı zamanda büyük de bir eğitimci. Bir ülkenin gelişmişliğinin iki göstergesi vardır; eğitim ve sağlıkta aldığı mesafedir. Türkiye’de bu konularda önemli şeyler yapıldı. Kendi çocukluk ve gençlik yıllarımıza göre ciddi mesafeler alındığı görülüyor; Allah’a şükürler olsun. Özel sektörün de işin içine girmesiyle çok daha kalite artacak ve muasır medeniyeler seviyesine ulaşmada geleceği şekillendirecek gençler çok daha iyi yerlerde yetişecek. İnanıyorum ki buralardan çok daha Murat Yıldırım’lar yetişecektir” diye konuştu.


Mesten, 16 yıldaki gelişmelere dikkat çekti


Açılışta bulunmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ise son 16 yılda ülkede eğitim alanında yapılan yatırımlara dikkat çekti. Mesten, “585 bin öğretmen kadrosu, 11 yeni üniversite, 284 bin derslik yaptık. Ülkemiz, bölgesinde temayüz etmekte. Eğitim ayağının eksik olması olmazdı. Murat Yıldırım gibi isimler bu konunun kahramanlarındandır. Artık dünyanın falanca yerlerinden birileri gelip bizden aldığı eğitim modellerini dünyanın farklı yerlerine anlatacaklar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Çavuşoğlu, “Buradan mezun olan öğrenciler geleceği şekillendirecek”


Açılışın onur konuğu olan ve törende konuşan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Çok güzel bir vesileyle bir araya geldik. Burasının hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Burada eğitim alacak kardeşlerimizin ülkemize, milletimize faydalı birer insan olmalarını dilerim” ifadelerini kullandı.


2002 yılında eğitime ayrılan payın 11 milyar TL olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Bu yatırım sıralamasında savunmadan diğer alanlardan sonra gelen bir yatırımdı, eğitime yapılan yatırım. Bugün 11 katına çıktı. Sektörel bazda en büyük payı alıyor. Son 16 yılda eğitimde fiziki koşullarını prezantabl hale, mükemmel hale getirdik. Öğretmen kapasitesini hem nitelik hem nicelik anlamında iyi noktalara getirdik. Geldiğimiz nokta önemli bir nokta. Milli ve yerli şuurla yetiştirilecek olan öğrencilerimiz geleceğimizin mimarları ve aktörleri olacaktır” şeklinde konuştu.


Bu eğitim kurumlarından yetişecek bireylerin ülkeyi beklenen seviyeye ve bir küresel güç haline getireceğine inandığını söyleyen Çavuşoğlu, “Murat beye bu tesisi kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Allah bundan sonraki süreçte kendilerinin yardımcısı olsun. Yerli ve milli çerçevede verilecek eğitim önümüzdeki dönemin eğitimi olacaktır” dedi.


---Açılışın ardından kampüs gezildi---


Yapılan açılış ve selamlama konuşmaların ardından Bursa’nın en yeni eğitim kurumu MY Kolej Bursa Kampüsü’nün açılış kurdelesi, törene katılan protokol üyeleriyle birlikte kesildi. Protokol üyeleri ve açılışa katılan davetliler, kurdele kesiminin ardından 5 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve 200 kişilik konferans salonu, kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı aktivite alanlarının ve laboratuvarların yanı sıra sanat atölyelerinin de yer aldığı kampüste incelemelerde bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.