Öne Çıkanlar sungurlu Bursagaz Engelsiz SEVGİLİLER GÜNÜNDE YENİ ALBÜM İRFANİYEDE PLAN SORUNU ÇÖZÜLECEK
banner13

BUTECH ÜÇ YILLIK YOL HARİTASINI BELİRLİYOR

''ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi” tarafından yürütülen, Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) Projesi kapsamında oluşturulan ve 10 Ocak 2020 tarihinde Ticaret Bakanlığı’ndan proje onayını alarak faaliyete geçen ULUTEK Bilişim Kümelenmesi, ikinci döneminde yine ihracat odaklı faaliyetler yürütmek üzere kolları sıvadı.

2016 yılında faaliyetlerine başlayan ve Ekim 2019’da faaliyetleri sona eren BUTECH Yazılım Kümesi Projesi’nin devamı niteliğindeki yeni proje kapsamında, önceki projede yer alan 17 firmadan 13’ünün yanı sıra, ULUTEK’te faaliyet gösteren, ancak bir önceki dönemde küme çalışmalarına katılmamış 22 firmanın da iştirakiyle 35 yararlanıcı yer alacak.

Dış satım öncelikli

2016-2019 yıllarını içeren önceki dönemde, proje kapsamında satış pazarlama, dış ticaret, marka ve iletişim gibi konularında 18 günlük 10 farklı eğitim gerçekleştirilmiş, dijital pazarlama, yazılım testi ve globalleşme gibi konularda ise 7 farklı seminer düzenlenmişti. Bunların yanı sıra toplamda 12 ay süren satış pazarlama ve dış ticaret istihbaratı danışmanlıkları alınarak, her firmanın 17’şer kez görüşme gerçekleştirmesi sağlandı.

Elde edilen bilgi ve deneyimlerin sahadaki uygulaması ise İspanya, Bosna Hersek, Letonya, Avusturya, Almanya ve Macaristan’da gerçekleştirilen 800’e yakın B2B görüşmeleriyle gerçekleşti. Alım Heyeti için de Bosna Hersek’ten 40’a yakın firma temsilcisi Bursa’da ağırlandı ve faaliyet kapsamında 250’ye yakın B2B görüşmesi yapıldı. Faaliyetler neticesinde küme yararlanıcısı firmaların kimisi ilk kez ihracat gerçekleştirirken, kimisi ise mevcut ihracatlarını artırdı.

Bilişim Kümelenmesi, projenin bu döneminde ise, geçtiğimiz perşembe günü alanında uzman 8 firma ile bir araya gelerek, gün boyu süren yoğun toplantılar neticesinde, ihtiyaç analizinin birlikte yapılacağı firmayı seçmek üzere titiz bir çalışma gerçekleştirdi.

Karagöz: Bilinirliği arttı

ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, ilk dönemde yürütülen faaliyetlerin, yararlanıcı firmalara fayda sağlaması ve küme bazında yürütülen faaliyetlerin, küme dışındaki ULUTEK firmalarının katılımına açılması sebebiyle kümenin bilinirliğinin arttığını ve bu vesileyle Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına ULUTEK firmalarının yoğun katılımlarının olduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı:

“Ticaret Bakanlığı’mızın bu proje kapsamında destekleri çok önemli. Kendileriyle çalışmaya devam ederek, Türkiye’nin ihracat hedeflerine katkı sunmak üzere tekrar yola çıktık. Tamamlanan ilk projeden yararlanıcı firmalarımızın faydalandığını görmek ve ikinci projeye olan yoğun ilgi, Ticaret Bakanlığı’mızın desteğiyle yürütülen projenin önemini ve faydalarını ortaya koyuyor. Yeni dönemde tecrübelerimizin üzerine koyarak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Yeni projemizin ULUTEK ailesine, Bursa’mıza ve ülkemize faydalı olmasını temenni ediyorum.”dedi.


Anahtar Kelimeler:
TeknolojiUlutekBUTECH
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.