Öne Çıkanlar Tofaş Btü Gençler Yankı BUSİAD

BUTEKOM'un Testleri Artık Dünyada Geçerli

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) vizyonuyla farklı bir kimlik kazanarak sektörlerin nitelikli büyümesine katkı sunan Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM), otomotiv, tekstil, kompozit ve kimya başta olmak üzere firmaların Ar-Ge odaklı çalışmalarına güç katıyor. Tekstil ve Teknik Tekstil konularındaTürk Akreditasyon Kurumu tarafından da uluslararası akreditasyon alan merkezden şimdiye kadar 120’den fazla firma faydalandı.



BTSO’nun vizyonuyla 2014 yılında yeni bir yapıya kavuşan BUTEKOM, Bursa iş dünyasının çözüm ortağı olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. DOSAB’da 13 bin metrekarelik yeni kompleksiyle hizmet veren BUTEKOM, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi bölümüyle sektörün inovasyon odaklı büyümesine öncülük ediyor.



ÜNLÜ MARKALAR VE ÜNİVERSİTELER FAYDALANDI


Tekstil ve hazır giyim sektörlerine yönelik 1220 farklı test yapabilme kapasitesi ile dikkat çeken BUTEKOM’da Türkiye’nin ilk Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi yer alıyor. Merkezden tekstil sektörünün yanı sıra farklı sektörlerden, 13 ayrı şehirdeki 120’den fazla firma da faydalandı. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren LCW, KOTON, Yeşim Tekstil, KORTEKS gibi ünlü markaların tercih ettiği merkez, Ar-Ge çalışmaları için Türkiye’deki birçok üniversiteye de hizmet verdi.



ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE KATKI


BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BUTEKOM ile Bursa sanayisinde emek yoğun konvansiyonel ürünlerden, bilgi yoğun ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine geçişi hızlı bir şekilde sağlamayı hedeflediklerini söyledi. BUTEKOM’un sektörlere yönelik eğitimler ve organizasyonlar düzenlemenin yanı sıra Ar-Ge projeleri ile üniversite-sanayi işbirliğine de katkı sağladığını belirten Başkan Burkay, ayrıca merkezin katma değeri yüksek ürünler geliştirdiğini ve laboratuvar hizmeti verdiğini vurguladı.



KAMU VE AB DESTEKLERİNDEN FAYDALANILDI


Başkan Burkay, BUTEKOM için Kalkınma Bakanlığı’ndan 7.5 milyon liralık desteğin sağlandığını, İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi Projesi için de Kalkınma Bakanlığı’ndan 12 milyon liraya yakın destek alacaklarını kaydetti. Avrupa Birliği destekli Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında 6,6 milyon Euro’ya yakın destekten faydalanmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Burkay, Sürdürülebilir Ev Tekstili Kümelenmesi (SETEK) Projesi kapsamında ise Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Fonu’ndan 6 milyon destek aldıkları bilgisini verdi.



BUTEKOM’A TÜRKAK’TAN ONAY


Başkan İbrahim Burkay, BUTEKOM’un Türk Akreditasyon Kurumu tarafından da uluslararası akreditasyon aldığını söyledi. Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin 17025 laboratuvar akreditasyonu belgesine sahip olduğunu kaydeden Başkan Burkay, “Akreditasyon işleminin tamamlanmasıyla BUTEKOM’un hizmetlerinden faydalanan firmalarımızın test sonuçları dünyanın her yerinde geçerliliğe kavuştu” diye konuştu.



2 MÜKEMMELİYET MERKEZİ DAHA KURULUYOR


Başkan Burkay, BUTEKOM bünyesinde Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin yanı sıra 2 ayrı mükemmeliyet merkezi daha kuracaklarını belirterek, “İleri Kompozit Malzemeler Mükemmeliyet Merkezimiz ve Nanoteknoloji Mükemmeliyet Merkezimizin de devreye girmesiyle BUTEKOM Ar-Ge yatırımlarına da büyük güç katacak. Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nde tekstil ve kauçuk sektörlerine yönelik yaklaşık 1200 test yapılıyor. İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi’nin devre girmesiyle otomotiv sektörünün ihtiyacı olan yanmazlık testlerinin tümü de burada yapılacak” ifadelerini kullandı.



6 BİN KİŞİ BUTEKOM’DAN FAYDALANDI


BUTEKOM Genel Müdürü Dr. Mustafa Hatipoğlumerkezde BTSO’nun vizyonuyla tekstil, kauçuk, otomotiv, makine ve plastik sanayilerine yönelik Ar-Ge çalışmaları yapıldığını kaydetti. Sektöre yönelik eğitimlerine 2012 yılında başlayan BUTEKOM’un bugüne kadar 200 eğitimle toplam 6 binden fazla kişiye ulaştığını ifade eden Hatipoğlu, “BUTEKOM, şimdiye kadar 80’den fazla Ar-Ge projesi gerçekleştirdi. Bu projelerin yarısını TÜBİTAK projesi oluşturuyor. TÜBİTAK projelerinin yanı sıra, Kalkınma Ajansları, KOSGEB ve AB destekli projeler gerçekleştiren merkez, Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretime geçişte firmalara rehberlik etmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.



MODEL FABRİKA PROJESİ KOBİ’LERİ DİJİTAL ÜRETİME HAZIRLAYACAK


Dr. Mustafa Hatipoğlu ayrıca Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı, UNDP, Mc Kinsey işbirliği ile BUTEKOM bünyesinde kurulmakta olan Bursa Model Fabrika’nın KOBİ’leri yalın üretim teknikleri ve üretimin dijitalleşmesi konularında eğiterek dönüştüreceğini ve Sanayi 4.0’a hazırlayacağını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.