banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

#CanımKendim demekten çekinme!

Kendini sevme ritüelinin, yine kendini şımartmakla başlayacağına inanan marka, vücudunda güçsüz olduğunu düşündüğün bölgelerine sevgi ile dokunman ve kendini var olduğun halinle sevmen için sana sesleniyor. Haydi, kendini sevmekten, kabullenmekten ve #CanımKendim demekten çekinme!

Dünyayı etkisi altına alan pandemi, ne yazık ki sektörlerin yanı sıra, kişilerin psikolojisini ve kendine olan özgüvenini de olumsuz yönde etkilemiş durumda. Karantina sürecinde kendiyle baş başa kalma fırsatı bulanlar, dayatılan güzellik algısının gücü ile dış görünüşünde kusurlar bulmaya ve kendini beğenmemeye çoktan başladı. The Body Shop, tam da bu süreçte, güzelliğin kişinin kendisiyle ilgili sevdiği her şeyin dışa dönük bir ifadesi olduğu inancıyla küresel bir proje başlattı.

Ayna ayna, söyle bana!

Öz sevgiyi benimsemek ve uygulamak aktif bir süreçtir. Her ne kadar öyle olduğuna inanmak istesek de, kendini sevmek sihirli bir şekilde kendi kendine gerçekleşmez. Bir düşün, aslında kaç kez hayır demek isterken, evet diyorsun? Ya da ne zaman bir aynanın önüne geçip kendine her bir çatlağı, santimi ve kıvrımıyla bedenini sevdiğini söyledin? 

Kendini sevmeye başlamanın en iyi yolunun, yalnızca başlamak olduğuna inanan The Body Shop, bütün bunları göz önünde bulundurarak kendini sevme yolculuğunu başlatmanı ve günlük rutinine yerleştirmeni sağlayacak bir dizi ipucu hazırladı. Hazırsan sıralıyoruz; enerjiyi yüksek tutmak, dijital detoksa girerek doğaya dönmek, hayır demeyi ve şükretmeyi bilmek, sevmek ve sevgiyi etrafına yaymak, kişinin aynı zamanda kendini sevmesine de yardımcı oluyor. 

2 kadından 1’i güzelliğinden şüphe duyuyor

Pazar araştırmalarında dünya lideri Ipsos ile bir çalışma yapan The Body Shop’ın küresel raporuna göre, dünyada 2 kadından 1’i kendini sevmek yerine, güzelliğinden şüphe duyuyor. Dünyadaki kadınların yüzde 60'ı ise, kendi benliğine daha fazla saygı duymayı istiyor. 

Kendi güzelliğinize güvenin!

Daha adil ve daha güzel bir dünya için savaşmayı misyon edinen The Body Shop, dünyada olumlu bir değişim yaratmak için, öncelikle insanın içinde olumlu bir değişim yaratması gerektiğine inanıyor. İngiliz oyuncu Jameela Jamil’in de destekleriyle yürütülen ve kişinin kendini sevmesi üzerine çığır açan bu kampanyayı başlatan marka, özellikle kendi güzelliğinden şüphe duyan toplumların öz sevgiyle ayakta durabileceğine inanarak bu yolculuğa çıkmanın heyecanını yaşıyor. 

“Öz sevgi eksikliği, duygusal bir salgın”

Oyuncu ve aktivist Jameela Jamil, en çok genç nesilleri üzen kendini sevme eksikliğini duygusal bir salgın olarak gördüğünü ve bu salgını yenmenin tek yolunun, kendini sevmeye yönelik bir adım atmaktan geçtiğini söylüyor. 

Kişinin kendini iyi hissetmesinin çok daha ötesinde bir kavram olan öz sevgi, kendini takdir etmenin yanı sıra, kendini olduğun gibi kabul etmek ve gerçekten kim olduğunu ortaya çıkarmayı ifade ediyor. Öz sevgi, insanın içinde başlar; ancak orada bitmez. Kendini keşfeden insan, yeni bir süper gücünü keşfetmiş gibi hisseder ve bu onu çok daha güçlü kılar. Küçük ya da büyük fark etmeksizin, öz sevginin bir hareket olduğuna inanan The Body Shop, kendini sevmeye başlama hikayesini @thebodyshoptr ve #CanımKendim etiketleri ile paylaşarak çevresindekilere ilham vermeye davet ederek 1 yılda 1 milyon öz sevgi hareketi paylaşmayı amaçlıyor.  

Dünyanın dört bir köşesinden topladığı en kaliteli hammaddeleri, tecrübe ve özenle harmanlayarak sunan The Body Shop, kullanıcılarına #CanımKendim hareketine katılarak değişimin bir parçası olabilme fırsatı sunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21